Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Φραστικό επεισόδιο μεταξύ δημάρχου Βόλου και καθαριστριών σχολικών κτηρίων
Φραστικό επεισόδιο μεταξύ  δημάρχου Βόλου και καθαριστριών σχολικών κτηρίων

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ δημάρχου Βόλου και καθαριστριών σχολικών κτηρίων

Φρστικό επεισόδιο προκλήθηκε σήμερ το πρωί μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και των καθαριστριών σχολικών κτηρίων , σε συνάντηση των δυο πλευρών προκειμένου να τις ενημερώσει για ζητήματα.

Η Δημοτική Αρχή ζήτησε από τις 130 συμβασιούχες και τις μόνιμες καθαρίστριες, για να αναπληρώσουν το 10% που τους έκοψε το υπουργείο Παιδείας από τις αποδοχές τους, να αναλάβουν τον καθαρισμό επιπλέον σχολείων, στα οποία σήμερα γίνεται καθαριότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Οι καθαρίστριες κατήγγειλαν ότι ο δήμαρχος τις φέρθηκε με απαίσιο τρόπο, επιτέθηκε κατά του Σωματείου και του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια, αφού αποχώρησαν από την αίθουσα, δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Δ.Σ., όπου έβρισε την πρόεδρο του Σωματείου.
Τελικά η συνάντηση δεν έγινε και οι καθαρίστριες αποχώρησαν.
Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Δέσποινα Κουρτέση, κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος την αποκάλεσε «καρ….», όταν πήρε το λόγο να υπερασπιστεί τις καθαρίστριες και πρόσθεσε: «Σκοπός του σήμερα δεν ήταν να μας ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά ήταν προμελετημένη κίνηση για να συκοφαντήσει το Σωματείο και να στρέψει τους εργαζόμενους απέναντι στο Σωματείο και να είναι έρμαια της Δημοτικής Αρχής».
Η ίδια είπε ακόμη πως , με το καλημέρα ο δήμαρχος επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ, διότι ήταν παρών ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τσαλούχας. «Αν θεωρεί αυτό ΠΑΜΕ, αυτός τι ήταν που στη συνάντηση έφερε και τον μπράβο του;», διερωτήθηκε.

Η κα Κουρτέση τόνισε ότι στο Δήμο Βόλου υπάρχουν 17 σχολεία (15 είναι και δύο και Γυμνάσια). Στα σχολεία αυτά δεν υπάρχει καθαριότητα, ανέφερε. Ο έχει προσλάβει καθαρίστριες με πεντάμηνη σύμβαση που παίρνουν 500 €, αλλά όχι για τα σχολεία, που έπρεπε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.
«Στα σχολεία αυτά έχουν αναπληρώσει πενταμηνίτισσες, αλλά όχι για κάθε μέρα, καθώς πηγαίνουν δύο φορές την εβδομάδα. Αν αυτό θεωρείται καθαριότητα, τα συμπεράσματα στους γονείς και στους διευθυντές των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε ότι ο θέλει να αναπληρώσει το 10% που έκοψε το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του μνημονίου, αλλά με την απαίτηση οι καθαρίστριες να καθαρίζουν τα σχολεία που έχουν, αλλά να πάνε και στα σχολεία για τα οποία δεν έχουν προσλάβει προσωπικό και συμπλήρωσε: «Οι καθαρίστριες καθαρίζουν σχολεία με αίθουσες, διαδρόμους, γραφεία, αυλές, τουαλέτες, εργαστήρια και πληρώνονται μόνο για τις αίθουσες και τώρα θέλουν να μας δώσουν το 10% που μας μείωσε το , να αναλάβουμε και αυτά και επιπλέον σχολεία.

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά, , κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος φέρθηκε στις εργαζόμενες με απαίσιο τρόπο και όταν μπήκε στην αίθουσα είπε «το ΠΑΜΕ και έλα», «να πάτε στο ΠΑΜΕ να σας δώσει το 10%» και προσπαθούσε να στρέψει τις εργαζόμενες εναντίον του Σωματείου. Μετά άρχισε να βρίζει, οι καθαρίστριες αποχώρησαν από την αίθουσα.
«Μετά μας λέει ότι η του ήταν καθαρίστρια. Θα έπρεπε να σέβεται τόσες γυναίκες που μοχθούν για 200 €» είπε και πρόσθεσε «Σήμερα στο Δήμο Βόλου απασχολούνται 130 συμβασιούχες καθαρίστριες, που πληρώνονται με 280 € και σκοπός του Δήμου «είναι να μοιράσει τις αίθουσες και να μειώσει τα χρήματα που παίρνουμε, ενώ είχε καταθέσει στην κυβέρνηση τα αποθεματικά του Δήμου».

Τέλος, η Γεωργία Λαλιά, μέλος του Σωματείου Καθαριστριών ανέφερε ότι οι καθαρίστριες πήγαν στο Δημαρχείο για να συζητήσουν με τον δήμαρχο «αλλά δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε, μπήκε στην αίθουσα και ξεκίνησε πόλεμο κατά ΠΑΜΕ, κάτι που δεν είχε σχέση με αυτά που ήρθαμε να συζητήσουμε. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου στο γραφείο του, όπου ο δήμαρχος έβρισε την πρόεδρο και καταγγέλλω ότι η συμπεριφορά του ήταν πολύ άσχημη».
katharistries1 (2)katharistries2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση