Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Φραστικό επεισόδιο Μεγαλοβδομαδιάτικα στο Δ.Σ. Βόλου
Φραστικό επεισόδιο Μεγαλοβδομαδιάτικα στο Δ.Σ. Βόλου

Φραστικό επεισόδιο Μεγαλοβδομαδιάτικα στο Δ.Σ. Βόλου

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της αντιδημάρχου παιδείας Γεωργίας και της επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου , προκλήθηκε στην απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή και το Σάββατο για αποπομπή του προέδρου του Σωματείου «Ιππόκαμπος» Π. Μπέλλου από για την παράδοση του βραβείου ECOMOBILITY.

Από την πλευρά της η κα. Μποντού αντέδρασε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Επιλογή Ευθύνης» για το θέμα αυτό, κάνοντας λόγο για ψευδή και τόνισε: Είναι ψευδείς, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, με προσβάλλουν. Ουδέποτε απέπεμψα τον Π. Μπέλλο, δεν είχα ποτέ καμμία εμπλοκή, ήταν και είναι φίλος, συνεργάτης και είναι γνωστή η ευαισθησία μου για τα ΑΜΕΑ».

Η κα. Οικονόμου τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά μόνο παρεξήγηση δεν ήταν και τόνισε ότι «αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη είστε εσείς για την ολοκληρωτική σας συμπεριφορά να πετάξετε έξω από το Δημαρχείο έναν συμπολίτη».
Τα πνεύματα οξύνθηκαν, η κα. Μποντού επανέλαβε ότι δεν εκδίωξε τον κ. Μπέλλο,

Η κα. Οικονόμου είπε στην αντιδήμαρχο: «Πάτε να βγάλετε καμιά φωτογραφία καλύτερα», με την κα. Μποντού να ανταπαντά «η συνέχεια στα δικαστήρια. Αποτελεί ποινικό αδίκημα αυτό» και την κα. Οικονόμου να την καλεί να ζητήσει συγνώμη από την κοινωνία, το Σωματείο και την παράταξή της.

Αντιπαράθεση Θεοδώρου-Οικονόμου

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Βόλου Θάνου Θεοδώρου και της επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου, με αφορμή ερώτηση για τα αδέσποτα.

Ο κ. Θεοδώρου ζήτησε από την κα. Οικονόμου να ανακαλέσει τα υπονοούμενα στην ερώτηση, «περί περιφρόνησης νομιμότητας, ετσιθελισμό, σχέσεις διαπλοκής…» και της ζήτησε αν έχει κάτι να καταγγείλει να το κάνει επίσημα διαφορετικά ο δήμος θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο πρώην αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας που την περίοδο για την οποία ζητούνται στοιχεία, ήταν υπεύθυνος του καταφυγίου αδεσπότων. Μάλιστα επιτέθηκε φραστικά στην Νατάσσα Οικονόμου, λέγοντας ότι εκείνος κινήθηκε πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας ενώ εκείνοι όταν ήταν στη δημοτική αρχή είχαν αναθέσει τη λειτουργία του κυνοκομείου σε ΚΥΝΣΕΠ έναντι 8.000 ευρώ/μήνα και «τους είχατε αφήσει απλήρωτους τους ανθρώπους και τους πλήρωσα εγώ».

Η κα. Οικονόμου είπε ότι κακώς εκφράζει απορία ο κ. Θεοδώρου καθώς η δημοτική αρχή υπόσχονταν μαγικές λύσεις, ενώ όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα, αλλά αυτό διογκώθηκε και πρόσθεσε: «Συγκρουστήκατε με τους πάντες, γίναμε περίγελος στο πανελλήνιο. Ο εργολάβος συνεργάτης σας χειροδίκησε σε βάρος υπαλλήλου στο δήμο και τώρα επιστρέφετε σε λύση που λέγατε παλαιότερα και ταυτόχρονα φροντίζετε να εξασφαλίσετε και επικοινωνιακό βήμα. Είναι γνωστά όλα αυτά στην πόλη».

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Φραστικό επεισόδιο ια εξωδικαστικό συμβιβασμό

Επιπλέον σήμερα το θέμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Δήμου Βόλου και εταιρίας που είχε μισθώσει ακίνητο στο συγκρότημα ήταν αιτία να ανέβουν οι τόνοι με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Κ. Γαργάλα να στρέφεται κατά νομικού του Δήμου.

Η Νατάσα Οικονόμου ζήτησε διευκρινήσεις που παρείχε η του Δήμου Ρούλα Τσακανίκα, για την οποία ο Κ. Γαργάλας ανέφερε ότι δεν πιστεύει αυτά που λέει.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν ένταση από συμβούλους της πλειοψηφίας, που του έλεγαν ότι πρόσβαλε την δικηγόρο και αμφισβητεί όσα λέει.

Ο εξώδικος συμβιβασμός αφορά αίθουσα εκδηλώσεων, στο συγκρότημα «», η άδεια για εκδηλώσεις του οποίου ανακλήθηκε, χωρίς υπαιτιότητα της εταιρίας, με να μην καταβάλει μισθώματα, αλλά ο Δήμος βεβαίωνε το χρέος.

Υπέρ του συμβιβασμού ψήφισαν ο Μαργ. Πατσιαντάς και η Νατάσα Οικονόμου διότι ο συμβιβασμός είναι προς συμφέρον του Δήμου, ενώ λευκό ψήφισαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Mουσείο σοκολάτας στην Πανεπιστημίου

Εργαστήριο σοκολάτας, μουσείο σοκολάτας προτίθεται να δημιουργήσει στην Πανεπιστημίου, την περίοδο των εορτών του 2017-2018. Τις όποιες κατασκευές χρειαστεί να γίνουν και τη σχετική διαμόρφωση ανέλαβε να κάνει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Πανεπιστημίου στο Νομικό Πρόσωπο από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 έως και 30 Ιανουαρίου 2018 για την διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, «σύμφωνα με το Ν. 3463/2006 άρθρο 185 παρ. 2 το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να παραχωρεί δωρεάν τη χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα».

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου διαφώνησε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορεί να παραχωρηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ λείπουν μία σειρά εγκρίσεων από αρμόδιες υπηρεσίες. Τελικά το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Μελέτη εκκίνησης διαγωνισμού του χώρου στάθμευσης Φιλελλήνων

Tέλος, με τις παρατηρήσεις από πλευράς των μειοψηφιών, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μελέτη εκκίνησης διαγωνισμού του χώρου στάθμευσης Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με την εισήγηση αναζητείται ανάδοχος παραχώρησης ο οποίος θα χρηματοδοτήσει εξ’ ολοκλήρου την αποπεράτωση του σταθμού με βάση την υπ’ αριθμ. 251/2010 Οικοδομική Άδεια και ως αντάλλαγμα θα εκμεταλλευτεί ολόκληρη την λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων όπως και των καταστημάτων για 30 χρόνια καταβάλλοντας όμως στον Δήμο Βόλου ελάχιστο ενιαίο ποσοστιαίο (επί τοις εκατό) τίμημα ανάλογα με τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα του σταθμού.

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων ο οποίος αποτελείται από Ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια.

Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής (μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος: 22,00 μ., μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος: 18,72 μ).

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι η παράταξή του από την πρώτη στιγμή είχε διαφωνήσει με τη μέθοδο της παραχώρησης που θέλουν να τα δίνουν όλα στους ιδιώτες και πρόσθεσε: «Εμείς προτείνουμε το έργο να γίνει με του Δήμου και να δοθεί δωρεάν στους δημότες».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, επανέλαβε την πρόταση, για αποπεράτωση των υπογείων χώρων ως πάρκινγκ με ίδια του Δήμου κι ακύρωση του επιπλέον ανωγείου από τον προϋπολογισμό, ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης, επισημαίνοντας ότι αν αλλάξει η μελέτη και σταματήσει το έργο θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. «Μελετήθηκε ο χώρος στάθμευσης να έχει υπόγειο κι ανώγειο. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την αρχική μελέτη».

Τέλος η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου πρότεινε ότι θα μπορούσε να γίνει μελέτη βιωσιμότηας για να διερευνηθούν όλες αυτές οι διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν κι ακούστηκαν στη συνεδρίαση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση