Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Φράγμα” σε πλειστηριασμούς από μέλη της Κίνησης Πολιτών
“Φράγμα” σε  πλειστηριασμούς από μέλη της Κίνησης Πολιτών

“Φράγμα” σε πλειστηριασμούς από μέλη της Κίνησης Πολιτών

Πλειστηριασμούς ακινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα το απόγευμα στο Βόλου, εμπόδισαν μέλη της Κίνησης Πολιτών της Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις, με αποτέλεσμα να γίνει μόλις ένας αγροτεμαχίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15.55, με τον κήρυκα που ανακοινώνει τα εκπλειστηριάσματα και να ζητάει προσφορές. Με το νέο Ποινικό Κώδικα, καταθέτουν τα πιστωτικά ιδρύματα εγγρά τις προσφορές τους, από την προηγούμενη μέρα, στους συμβολαιογράφους, τονίζουν μέλη της Κίνησης Πολιτών. Αν παρουσιαστεί κάποιος και κάνει καλύτερη προσφορά, καταλήγει σε αυτόν και ανακηρύσσει ο κήρυκας που καταλήγει το εκπλειστηρίασμα.

Από τη νέα χρονιά μάλιστα, προβλέπεται να γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα μέλη της Κίνησης Πολιτών λένε ότι ο μόνος τρόπος για να κρατήσει ο συμπολίτης το ακίνητό του, είναι η αλληλέγγυων έξω από το ακίνητο, για να εμποδίσουν τη διαδικασία αφαίρεσής του.

Μέλη της Κίνησης Πολιτών που βρέθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια έλεγαν ότι κινούνται στη νόμιμη οδό και εφαρμόζουν το άρθρο 120 του Συντάγματος που όχι απλώς δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες Πολίτες, αλλά τους υποχρεώνει να αντιστέκονται όταν με βίαιο τρόπο καταλύεται το Σύνταγμα και τα δικαιώματά τους.

Μέλος του ΕΠΑΜ τόνισε ότι καταλύεται το Σύνταγμα δια της βίας από ένα ληστοσυμμορικό χρηματικό οργανισμό που είναι οι Τράπεζες, που ενώ έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τέσσερις φορές και δεν έχουν κάνει ούτε μια φορά σεισάχθεια στα δάνεια και εκπλειστηριάζουν τα α όσων τους κρατάνε ζωντανούς.

Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, μέλη της Κίνησης Πολιτών ανακοίνωσαν τα δικαιώματα των εκτιθέμενων σε και τελικά δεν έγινε η διαδικασία.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ και Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, που δήλωσε ότι είναι ενάντια στους πλειστηριασμούς καταστημάτων και σπιτιών για τους επαγγελματίες.

Όπως ανέφερε, ο αποφάσισε, παρακολουθώντας την πολύ καλή κίνηση των πολιτών της ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις να συμμετάσχει στη διαδικασία που γίνεται κάθε Τετάρτη στο Βόλου.

Ο Γιάννης Γρηγορίου τόνισε ότι θα ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ και Εστίασης και τα 32 Σωματεία της ΟΕΒΕΜ ότι οι πολίτες της Μαγνησίας βρίσκονται σε απόγνωση και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε μη κομματική κίνηση, γιατί αύριο είναι η σειρά των επαγγελματιών να βγουν οι περιουσίες τους στο «σφυρί» και θα ανακοινώσουμε σύντομα τις θέσεις του Συλλόγου», δήλωσε και διαβεβαίωσε ότι θα δίνει το παρών κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια.

Εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς

Εν τω μεταξύ οι «Πολίτες της Μαγνησίας ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις» διοργανώνουν εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Αναστάσιος Κώνστας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση