Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτογραφίες από τα Ίμια δημοσίευσε το τουρκικό Επιτελείο
Φωτογραφίες από τα Ίμια δημοσίευσε το τουρκικό Επιτελείο

Φωτογραφίες από τα Ίμια δημοσίευσε το τουρκικό Επιτελείο

Πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ από την παρουσία του αρχηγού ΕΕΘΑ της ς, Χουλουσί Ακάρ, στην περιοχή των Ιμίων ανήρτησε στην ιστοσελίδα το τουρκικό επιτελείο, δείχνοντας σαφώς τις προθέσεις του ως προς τη σημερινή πρόκληση της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Σε αρκετές από αυτές, ο κ. Ακάρ και οι επιτελείς του φωτογραφίζονται με φόντο τις νησίδες των Ιμίων.

 Σε ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου αναφέρεται πως «ο Επιτελάρχης Ακάρ δήλωσε ότι στις ενέργειες μας ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Θάλασσα του Αιγαίου, για την υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων μας στην θάλασσα εστιάζουμε πάντα στην φιλία και στην ειρήνη. Επίσης, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και τους έθ μας στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα».

ια σοβαρό επεισόδιο στα κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Έναν σημαντικό ισχυρισμό φέρνουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας το μεσημέρι της Κυριακής τα τουρκικά μέσα ς. Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα επεισόδιο στα περίχωρα των Ιμίων, όπου εμπλέκεται σκάφος στο οποίο μετέβαινε ο Επιτελάρχης της ς, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ς της Τουρκίας, η ενημερωτική ιστοσελίδα Duvar με βάση πληροφορίες από το Πρακτορείο Doğan, το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 12:00, ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανέκοψε την πορεία ενός τουρκικού σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ. Το τουρκικό σκάφος κατευθυνόταν προς τα .

Η Duvar κάνει λόγο για την δημιουργία έντασης που διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το σκάφος που μετέφερε τον Επιτελάρχη Ακάρ επέστρεψε στο Μπόντρουμ.

Η τουρκική ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην επέτειο του άδικου χαμού 3 μελών των Ελληνικών στα Ίμια. Επίσης, αναφέρεται στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο εις μνήμην της εν λόγω επετείου.

Η είδηση κάνει τον γύρο όλων των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου.

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση