Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτιά στον Σχίνο: Ολονύχτια μάχη με φλόγες και θυελλώδεις ανέμους
Φωτιά στον Σχίνο: Ολονύχτια μάχη με φλόγες και θυελλώδεις ανέμους

Φωτιά στον Σχίνο: Ολονύχτια μάχη με φλόγες και θυελλώδεις ανέμους

Μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα, τη δεύτερη συνεχόμενη, βιώνουν η Κορινθία και η Δυτική Αττική, με την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο να μαίνεται ανεξέλεγκτη, επεκτεινόμενη μάλιστα, από το βράδυ της Πέμπτης με ανατολική κατεύθυνση προς την περιοχή των Μεγάρων.

Οι δυνατοί άνεμοι, που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι» στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που δεν θα έχουν – μέχρι το πρώτο της ημέρας – και τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Μετά τις εκκενώσεις οικισμών νωρίς απόγευμα, περίπου στις 20:30 ακολούθησε νέο μήνυμα από το «112», καθώς κρίθηκε αναγκαία η σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχείρησαν περιορίσουν  στην περιοχή Κοκκιναρέα, ωστόσο η ισχύς του μετώπου ήταν τέτοια που δεν κατέστη εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys2

Στο σημείο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες σε πολύ μεγάλη έκταση και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο, κάτι που δυσχεραίνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς τη συνδρομή από αέρος.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys0

Μέχρι αργά το βράδυ, στη μάχη με τις επιχειρούσαν 265 , 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys4

Τι κατέγραψε ο «Κοπέρνικος»

Ενδεικτική είναι η εικόνα από την καταγραφή του ευρωπαϊκού δορυφορικού σύστημα «Κοπέρνικος», «σκανάροντας» τις περιοχές που έχουν ήδη καεί, τα ενεργά αλλά και την δυνητικά απειλούμενη περιοχή.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys6

Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά . Τέλος, το πράσινο περίγραμμα περικλείει την ευρύτερη ζώνη κινδύνου που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

Η καταγραφή του δορυφόρου έγινε στις 8:53 μμ Ελλάδας.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys8

Από ανθρώπινο χέρι ξεκίνησε η πυρκαγιά

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, έως τις 6 το απόγευμα είχαν γίνει στάχτη 20.000 στρέμματα πυκνού παρθένου δάσους, σημειώνοντας πως η ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών σε ελαιώνα.

Η Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια της ς.

«Πνίγηκε» και η Αττική

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys10

Την ίδια , η πυρκαγιά προκάλεσε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική.

fotia-ston-schino-olonychtia-machi-me-floges-kai-thyellodeis-anemoys12

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση