Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτιά στο Νταού Πεντέλης
Φωτιά στο Νταού Πεντέλης

Φωτιά στο Νταού Πεντέλης

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής – Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε στο ταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης και έχει εξαπλωθεί  σε δύο . Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες .

Στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές ενώ έχουν σηκωθεί και εναέρια μέσα- 11 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα και όλοι μαζί επιχειρούν να οριοθετήσουν τις φλόγες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρει τις σπίθες,  γι' αυτό  η «τροφοδότηση» της Πυροσβεστικής με δυνάμεις είναι συνεχής.

Μέτωπο και στην Κερατέα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Κερατέα. Στο μέτωπο της Κερατέας η φωτιά μαίνεται σε οικοπεδικό χώρο κοντά σε . Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 5 οχήματα 10 πυροσβέστες.

Μήνυμα από το 112

Στις 18.20 περίπου, έκτακτης ανάγκης από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Στερεάς ς (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ ς, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής ς (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση