Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε οικισμός
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε οικισμός

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε οικισμός

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:15 και βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές και συγκεκριμένα, 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, ενώ από αέρος στην κατάσβεση επιχειρούν πέντε CANADAIR και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν πέντε υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

ια τη φωτιά έχουν ειδοποιηθεί να συνδράμουν ακόμα τρεις υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας, και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο με ενέργειες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί , δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι», δήλωσε στο ΑΠΕ- ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο.

Οπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά , ελικόπτερα, ένα συντονιστικό της πυροσβεστικής, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου Νίκαιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου Νίκαιας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου.

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση