Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτιά στη Λέσβο -κινδυνεύουν σπίτια
Φωτιά στη Λέσβο -κινδυνεύουν σπίτια

Φωτιά στη Λέσβο -κινδυνεύουν σπίτια

Για άλλη μια μέρα, πυροσβέστες και δίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα, τα οποία κατακαίνε . Τα κύρια προτα εντοπίζονται στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για τρίτη συνεχόμενη μέρα, όπως επίσης και στα Βατερά Λέσβου όπου κάηκαν . Φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα  και στη Μεσσηνία, αλλά και στα Γρεβενά, όπου και εκεί επιχειρούν .

Αναφορικά με τη φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, οι κύριες προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της ς, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στη βορειοανατολική πλευρά.

Την ίδια ώρα, από το πρωί έχουν πιάσει δουλειά πυροσβέστες, υλοτόμοι και άνθρωποι από το δασαρχείο οι οποίοι κόβουν δέντρα τόσο για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς, όσο και για να κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτό το παρθένο και μέχρι πρότινος ανέγγιχτο μέρος. Στόχος είναι μέχρι το βράδυ να εργάζονται πάνω από 200 άτομα με 120 αλυσοπρίονα.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερη με συνεχείς και αιφνίδιες εναλλαγές του ανέμου από χτες το απόγευμα, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής το μέτωπο άλλαξε εντελώς κατεύθυνση. Λόγω της υγρασίας τη νύχτα και της άπνοιας τα ξημερώματα, το πρωί οι καπνοί ήταν τόσο πολλοί και η ορατότητα τόσο χαμηλή που ήταν δύσκολο να γίνουν ρίψεις από εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι στο σημείο παραμένει ο κύριος όγκος των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με 320 πυροσβέστες13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 10 Α/Φ και 7 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες . Σε γενική επι έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Καίγονται στη Λέσβο

Στον οικισμό των Βατερών έχει εισέλθει η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στο νησί της Λέσβου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, έχουν ήδη καεί σπίτια.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο κ. Βέρρος ανέφερε ότι «η φωτιά έχει φτάσει στις παρυφές του οικισμού των Βατερών. Δίνεται μεγάλη μάχη για να μην καούν και άλλα σπίτια, γιατί ήδη έχουν καεί. Έχουν καεί σπίτια, αλλά δεν γνωρίζω πόσα. Η φωτιά έχει φτάσει στη θάλασσα. Φυσάει αρκετά δυστυχώς. Πήγαινε καλά η κατάσταση μέχρι πριν μισή ώρα αλλά άλλαξε φορά ο άνεμος και το μέτωπο έγινε ανεξέλεγκτο».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση