Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωτιά: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Έβρο, Ασπρόπυργο και Κεφαλονιά
Φωτιά: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Έβρο, Ασπρόπυργο και Κεφαλονιά

Φωτιά: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία, Έβρο, Ασπρόπυργο και Κεφαλονιά

Αντιμέτωπη με πολλαπλά πύρινα μέτωπα βρίσκεται το απόγευμα της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τις προσπάθειες να εστιάζονται κυρίως σε ΗλείαΣουφλί ΈβρουΑσπρόπυργο και Κεφαλονιά.

Μεγάλη φωτιά στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου. Κινείται νότια, δεν κινδυνεύει το , δεν κινδυνεύουν οικισμοί μέχρι αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει τραχεία πεύκη και έχει μήκος μετώπου περίπου 1500 μ. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής ς και Θράκης.

Απειλήθηκαν σπίτια στα Άγναντα – Δύο τραυματίες πυροσβέστες

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Άγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την που έχει από την πυροσβεστική, ο αντι Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντι δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης μιλώντας νωρίτερα στο kathimerini.gr χαρακτήρισε την κατάσταση «δύσκολη» και επιβεβαίωσε ότι οι φλόγες απείλησαν αγροικίες στα Άγναντα. Ακόμη, με πρωτοβουλία του Δήμου διατέθηκαν λεωφορεία προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους προς ασφαλές σημείο.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης. Ο πρώτος, διακομίσθηκε νωρίς το μεσημέρι, με εγκαύματα, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα. Ο δεύτερος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Μήνυμα του για εκκένωση στο χωριό Πηγάδι

Το απόγευμα εστάλη από το εστάλη μήνυμα για εκκένωση στο χωριό Πηγάδι – Κόκλα. Οι κάτοικοι καλούνταν να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Λίμνη Δασίου, στο Ξυλόκαστρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου, του Ξυλοκάστρου.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές , προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά σε ξυλείας στον Ασπρόπυργο

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στον Ασπρόπυργο με οδηγίες προφύλαξης από τους καπνούς στην περιοχή λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε ξυλείας.

Φωτιά στα Κουρουπάτα Κεφαλληνίας

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική φωτιά έχει ξεσπάσει και στα Κουρουπάτα Κεφαλληνίας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση