Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φωταγωγήθηκε η ΔΑΜ για την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού
Φωταγωγήθηκε η ΔΑΜ για την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Φωταγωγήθηκε η ΔΑΜ για την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Μήνυμα ευαισθητοποίησης σήμερα στην , όπου με πρωτοβουλία δύο γυναικών αστυνομικών, της Δέσποινας Κάλλιαρη, μέλους της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Ευαγγελίας Βουτσελά, μέλους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, φωταγωγήθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης, δήλωσε ότι είναι το μοναδικό κτίριο που φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα, επισημαίνοντας ότι η σημερινή εκδήλωση στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των γυναικών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργ. Διχτάς, έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία των δύο γυναικών συναδέλφων τους, προσθέτοντας ότι “Η πρόληψη σώζει . Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Στα πρόσωπα των γυναικών συναδέλφων μας βλέπουμε τις της κοινωνίας που θέλουμε να είναι υγιείς και να δώσουμε το μήνυμα στις που νοσούν να ξεπεράσουν τα ταμπού. Ο είναι άσημος και να μην το αντιμετωπίζουμε με φόβο. αλλά με τιμή αγάπη κι αξιοπρέπεια”.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Στεφ. Καρκάλης, έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που έγινε για να τιμηθεί η γυναίκα κι όλες οι γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού. “Πλέον η αρρώστια δεν είναι ανίκητη. Με την πρόληψη νικάμε και θέλουμε να είμαστε δίπλα στις γυναίκες” δήλωσε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο που φωταγωγείται στην πόλη και το πρώτο Αστυνομικό κτίριο που φωταγωγείται για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα, τόσο ο κ. Διχτάς όσο και ο κ. Καρκάλης, ανέφεραν ότι ξεπεράστηκαν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια για την φωταγώγηση του κτιρίου κι ευχαρίστησαν τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και την και τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλίας.

Από την πλευρά τους, οι δύο γυναίκες αστυ, η Δέσποινα Κάλλιαρη τόνισε ότι η ιδέα και η έμπνευση να φωταγωγηθεί το κτίριο σε χρώμα ροζ ήταν μια συνάδελφος , που δυστυχώς, γνώρισε τον καρκίνο και ζει με αυτόν, η Αφροδίτη, που έγραψε μερικά λόγια που αναγνώστηκαν στην εκδήλωση:

«Βάλτε ροζ παντού. Ο είναι μια ίωση που αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και χαμόγελο. Ποτέ δε λες γιατί σε εμένα. Δεν φοβάσαι τον θάνατο, απλά αγωνίζεσαι, γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετράει. Ποτέ δεν το βάζεις κάτω και δεν μοιρολατρείς. Ζεις την κάθε στιγμή και προχωράς. Δύναμη σε όλες τις γυναίκες».

Η Ευαγγελία Βουτσελά, συγκινημένη από τα λόγια της συναδέλφου της, δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω.

Η αστυνομικός που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού είναι σήμερα σε αναρρωτική άδεια και οι συνάδελφοί της ελπίζουν γρήγορα να το ξεπεράσει, να νικήσει και να επιστρέψει κοντά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση