Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο στην ΑΓΕΤ
Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο  στην ΑΓΕΤ

Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο στην ΑΓΕΤ

Μέλη της Επιτροπής Πολιτών αλλά και απλοί πολίτες  έκαναν σήμερα  το μεσημέρι  έξω από το λιμάνι της στο χώρο που πλοίο με σημαία Μάλτας, ξεφόρτωνε RDF προερχόμενο από την για να καεί στο εργοστάσιο, ενώ ανήρτησαν  πανό στην άκρη του λιμανιού μπροστά από το χώρο φορτοεκφόρτωσης του  πλοίου.

Οι πολίτες ενημέρωσαν και το τελωνείο για το θέμα και ζήτησαν παρέμβαση, όμως όπως τους δηλώθηκε, το τελωνείο είναι αρμόδιο μόνο για τα φορολογικά παραστατικά και δεν κάνει έλεγχο στο φορτίο. Επιπλέον οι πολίτες ζήτησαν από την να κάνει ελέγχους στο φορτίο για να διαπιστώσει αν πρόκειται τελικά για RDF.

 

Η ΗΡακλής έχει περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προμηθεύεται το συγκεκριμένο υλικό και να το καίει, έως και 200.000 τόνους το χρόνο.

Όσον αφορά το πλοίο ελλιμενίστηκε προχθές και χθες όλη την ημέρα γίνονταν η εκφόρτωση του υλικού που ήταν συσκευασμένο σε παλέτες.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Βόλου Μανώλη Κανάλη που ήταν παρών, το πλοίο ελέγχθηκε και είναι τυπικά εντάξει με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ είναι το τρίτο που ελλιμενίζεται μεταφέροντας RDF στην ΑΓΕΤ μέσα στο 2018.

Όπως τόνισε το μέλος της κίνησης   Μάρκος Βαξεόπουλος  “φοβόμασταν ότι θα γίνουν ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή γίνεται πράξη. Σκουπίδια θα καίγονται σε αυτούς τους κλιβάνους. Αυτό είναι που έχει σημασία και εκεί θα πρέπει να μείνουμε. Το αν τα μεταφέρει νόμιμα η όχι , αυτό ας το διερευνήσουν οι ».

 

Από την πλευρά του ο , μέλος της κίνησης, ανέφερε ότι το τελωνείο τους ανέφερε ότι πρόκειται για κοινοτικό προϊόν και σε αυτό δεν γίνεται έλεγχος αναφορικά με τη νομιμότητά του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση