Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο στην ΑΓΕΤ
Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο  στην ΑΓΕΤ

Φορτίο RDF ξεφόρτωσε πλοίο στην ΑΓΕΤ

Μέλη της Επιτροπής Πολιτών αλλά και απλοί   έκαναν σήμερα  το μεσημέρι  έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ στο χώρο που πλοίο με σημαία Μάλτας, ξεφόρτωνε RDF προερχόμενο από την για να καεί στο εργοστάσιο, ενώ ανήρτησαν  πανό στην άκρη του λιμανιού μπροστά από το χώρο φορτοεκφόρτωσης του  πλοίου.

Οι ενημέρωσαν και το τελωνείο για το θέμα και ζήτησαν παρέμβαση, όμως όπως τους δηλώθηκε, το τελωνείο είναι αρμόδιο μόνο για τα φορολογικά παραστατικά και δεν κάνει έλεγχο στο φορτίο. Επιπλέον οι ζήτησαν από την να κάνει ελέγχους στο φορτίο για να διαπιστώσει αν πρόκειται τελικά για RDF.

 

Η ΑΓΕΤ ΗΡακλής έχει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προμηθεύεται το συγκεκριμένο υλικό και να το καίει, έως και 200.000 τόνους το χρόνο.

Όσον αφορά το πλοίο ελλιμενίστηκε προχθές και χθες όλη την ημέρα γίνονταν η εκφόρτωση του υλικού που ήταν συσκευασμένο σε παλέτες.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Βόλου Μανώλη Κανάλη που ήταν παρών, το πλοίο ελέγχθηκε και είναι τυπικά εντάξει με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ είναι το τρίτο που ελλιμενίζεται μεταφέροντας RDF στην ΑΓΕΤ μέσα στο 2018.

Όπως τόνισε το μέλος της κίνησης   Μάρκος Βαξεβανόπουλος  “φοβόμασταν ότι θα γίνουν ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή γίνεται πράξη. Σκουπίδια θα καίγονται σε αυτούς τους κλιβάνους. Αυτό είναι που έχει σημασία και εκεί θα πρέπει να μείνουμε. Το αν τα μεταφέρει νόμιμα η όχι , αυτό ας το διερευνήσουν οι υπηρεσίες».

 

Από την πλευρά του ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της κίνησης, ανέφερε ότι το τελωνείο τους ανέφερε ότι πρόκειται για κοινοτικό προϊόν και σε αυτό δεν γίνεται αναφορικά με τη νομιμότητά του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση