Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φόρους 1,45 δισ. δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο
Φόρους 1,45 δισ. δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο

Φόρους 1,45 δισ. δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι τον Νοέμβριο

Νέα έκρηξη στα ληξιπρόθεσμα καταγράφηκε τον Νοέμβριο, συνεπεία της αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις πολλαπλές φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 1,45 δισ. ευρώ. Το αυτό είναι σχεδόν ίδιο με την υστέρηση που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί ύψους 11,83 δισ. ευρώ, ενώ εάν συνυπολογιστούν και οι οφειλές των προηγούμενων ετών το φθάνει στα αστρονομικά επίπεδα των 83,6 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, το εισπράξιμο , από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανέρχεται περίπου στα 9 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, πρωτογενές 4,3 δισ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην αδυναμία πληρωμής από πλευράς Δημοσίου των προμηθευτών του. Δηλαδή στο προαναφερθέν διάστημα οι ήταν μειωμένες κατά 3,07 δισ. ευρώ. Η μείωση ωστόσο των δαπανών δεν ήταν αποτέλεσμα του περιορισμού του «κράτους» αλλά της μη καταβολής των οφειλομένων. Τα δε του προϋπολογισμού παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση