Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Φορείς κατά δήμου Βόλου για δίωξη της προέδρου εργαζομένων
Φορείς κατά δήμου Βόλου για δίωξη της προέδρου εργαζομένων

Φορείς κατά δήμου Βόλου για δίωξη της προέδρου εργαζομένων

Για συνδικαλιστική δίωξη και πολιτικό τραμπουκισμό κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, με αφορμή τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλειας Στάχτου, σε συνέντευξη δόθηκε στο ΕΚΒ, παρουσία εκπροσώπων φορέων (, ΕΚΒ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, συμβούλων μειοψηφιών, σωματείων, φορέων κ.α.) που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τόνισε ότι στην πόλη που γέννησε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας έχουμε την πρώτη Δημοτική Αρχή που ασκείται στον πολιτικό τραμπουκισμό και την συνδικαλιστική δίωξη. Από την πρώτη στιγμή, όπως ανέφερε «η Δημοτική Αρχή Βόλου εγκαινίασε απέναντι στους εργαζόμε την τακτική του τσαμπουκά ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους ιδιοτελείς σκοπούς της. Ο ίδιος ο Μπέος φώναζε στους διαδρόμους «τεμπέληδες και άχρηστους» τους υπαλλήλους και ότι «θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους». Έχουμε το περιστατικό με το χαστούκι Στεφόπουλου στον ταμία του Δήμου, περιστατικό για το οποίο κινητοποιηθήκαμε. Να θυμίσω τη σήραγγα, για την οποία εκκρεμεί εισαγγελική , ο ίδιος δε ο Μπέος βρέθηκε εκεί και μας συμπεριφέρθηκε με το γνωστό τρόπο του. Εξάλλου, οι άπειρες μετακινήσεις του προσωπικού, που γίνονται προς …συμμόρφωση και καταλήγουν σε αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, αυτό το χρονικό διάστημα υπογραμμίζουν το πνεύμα αυτής της δημοτικής αρχής».

Η κα. Στάχτου είπε ακόμη ότι υπάρχουν περιστατικά με παρανομίες στην κίνηση οχημάτων. «Αιρετοί και μη οδηγούν παράνομα τα δημοτικά οχήματα είτε ζητούν από τους υπαλλήλους να παρανομήσουν. Άλλες φορές μπορεί να μην είναι οχήματα αλλά εξοπλισμός όπως για παράδειγμα εξέδρες ή ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι . Κάποιοι ανεκδιήγητοι από αυτούς που συνυπέγραψαν την μήνυση μας παρότρυναν και προσωπικά να παρανομήσουμε για να εξυπηρετήσουν τα ρουσφετάκια τους και όταν δεν ικανοποιήσαμε τα κέφια τους μας εξύβρισαν. Όταν ο οποιοσδήποτε κολλητός της Δημοτικής Αρχής για τις δικές του ιδιοτέλειες και τα συμφέροντά του περιφέρεται στους διαδρόμους του Σπίρερ του Δημαρχείου και της Καθαριότητας δίνοντας εντολές, αυτό σημαίνει συνακόλουθα άμεση αστική και ποινική ευθύνη για συγκεκριμέ υπαλλήλους. Είναι επικίνδυνη εξωθεσμική λειτουργία και αποβαίνει ζημιογόνα και για τους πολίτες».

Η ίδια τόνισε: «Το δίλημμα από την πρώτη στιγμή του καθενός που θέλει να λέγεται συνδικαλιστής αλλά και έντιμος άνθρωπος είναι να έσκυβε το κεφάλι του και να έβρισκε τρόπο να «νταλαβερίζεται» και να συνυπάρχει μ΄αυτή την κατάσταση ή να παίζει το ρόλο του για τον οποίο τον ανέδειξε η ψήφος των συναδέλφων. Ε λοιπόν αυτό κάνουμε εμείς που έχουμε την ευθύνη αυτού του σωματείου. Το αν αυτοί, μπερδεμένοι και ζαλισμένοι απ΄τις και κατα που πέφτουν βροχή, θέλουν για αντιπερισπασμό να εμπλέξουν και εμάς για να μας εκφοβίσουν, τους λέμε πολύ απλά ότι «βρήκαν τοίχο να ξυστούν» . Σ΄αυτή την πόλη δεν περνάνε, να μην έχουν τέτοιες αυταπάτες. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, για όσους θέλουν να το υποβαθμίσουν. Καθαρά είναι θέμα Δημοκρατίας και νομιμότητας και το αποδεικνύει η γενικευμένη αλληλεγγύη των φορέων και της ς ευρύτερα. Μια επισήμανση γι΄αυτούς που βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοια φιρμάνια: μάλλον ξεχνούν ότι ορισμένοι μπορεί να είναι περαστικοί απ΄την πόλη και τον Δήμο αλλά οι υπόλοιποι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, υπόλογοι στους πολίτες».

Η κα. Στάχτου αποκάλυψε ότι υπάρχουν άτομα – υπάλληλοι, που έχουν μετακινηθεί μέχρι και τρεις φορές, ενώ για το περιστατικό στη σήραγγα, τόνισε ότι ο κ. Μπέος είχε κινηθεί προς την πλευρά της και την έσπρωξε. «Πλέον φοβούνται οι υπάλληλοι να πάνε στη δουλειά τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα δημοτικά οχήματα, κατήγγειλε ότι ο αντιδήμαρχος Αθ. Σταυρίδης τις Κυριακές πίνει καφέ στην Πλατεία ς χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό όχημα. Επιπλέον κατήγγειλε ότι υπάλληλοι δέχτηκαν εντολές από τον αντιδήμαρχο Δημ. Λιβογιάννη, να μετακινήσουν εξέδρες σε καταστήματα ιδιωτών για να πραγματοποιήσει εκδήλωση ο ιδιώτης.

Τέλος τόνισε ότι αν η μήνυση κερδηθεί από τη Δημοτική Αρχή η ίδια θα απολυθεί, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις και κινητοποιήσεις, ενώ διεμήνυσε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι πρωτοστατούν στον αγώνα για νομιμότητα, τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων τους και στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Γ. Μαγιάκος, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, καταβάλλουν καθημερινά προσπάθειες, ο καθένας από τη θέση του να προσφέρει στον πολίτη και θα είναι απέναντι σε όποιον θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθη και ο εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου της Βασ. Κλούφης, ο οποίος εκφράζοντας την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δήλωσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε, τη συνάδελφο τη γυναίκα που αγωνίζονται για το καλό των δημοτών. Οι διοικήσεις των εργαζομένων δεν είναι εκτελεστικά όργανα. Εκφράζουν τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές υποβοηθούν το έργο των Δημοτικών Αρχών, δεν είναι για να συναλλάσονται μαζί τους. Η κα. Στάχτου στάθηκε απέναντι στα κακώς κείμενα που έχουν δράσει σε όλη την Ελλάδα. Κάνουν όλοι όσοι θεωρούν ότι μπορούν να τρομοκρατούν. Εμείς θα είμαστε εδώ κι αύριο. Οι Δημοτικές Αρχές κι η εξουσία, έρχονται και παρέρχονται. Ελπίζω κι εύχομαι η Δημοτική Αρχή κι όσοι υπέγραψαν τη μήνυση να την πάρουν πίσω. Είναι η πρώτη μήνυση που κατατίθεται από Δήμο πανελλαδικά. Υπάρχουν φαινόμενα διάφορα σε κάποιους Δήμους και σε αυτό έχει ευθύνη και η ίδια η κοινωνία».

Τέλος το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη, ανέφερε ότι για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η θέση της παράταξης για εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής κι όπως πρόσθεσε «Για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη, η απαξίωση των υπηρεσιών και η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών και καταπάτησης ελευθεριών».

Απάντηση δημοτικής αρχής

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και η… Στάχτου συνδικαλίζεται!!!» Την ώρα που τα πάντα γύρω μας απειλούνται με κατάρρευση, δυστυχώς ούτε να χαμογελάσει μπορεί κανείς με τις φαιδρότητες της “γιαλαντζί” συνδικαλίστριας, Θάλειας Στάχτου και των άλλων ομοίων της κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών.

Η προσπάθεια που γίνεται, να καταστεί ένα θέμα προσωπικής της διένεξης με δημοτικούς συμβούλους, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της για πολύ συγκεκριμένους λόγους, καθώς θεώρησαν ότι θίχτηκαν και συκοφαντήθηκαν από δηλώσεις της, σε κυρίαρχο πολιτικό και συνδικαλιστικό, προφανώς πέραν όλων των άλλων αποτελεί και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.

Εάν παρά ταύτα έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι πέραν της βουλευτικής πρέπει να υπάρχει και η συνδικαλιστική ασυλία, ας απευθυνθούν στον πατερούλη Πουλάκη για μια ανάλογη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε μια εποχή που καταργείται η και αποθεώνονται η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, το Σύνταγμα και οι Νόμοι θα τη γλιτώσουν;

Πάντως έστω και τώρα η κα. Στάχτου, σεβόμενη και το θεσμό και την ηλικία της, μπορεί να αναθεωρήσει και να υιοθετήσει τη στάση της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που οφείλει να έχει…

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ψευδή, συκοφαντικά και αναπόδεικτα που ισχυρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, εναντίον μας, θα κληθεί εκ νέου να τα αποδείξει ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς η εύκολη λύση της εκτόξευσης λάσπης, που επέλεξε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από εμάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση