Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φονική η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα
Φονική η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα

Φονική η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα

Φονικό απεδείχθη το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα, καθώς μια γυναίκα 55 ετών έχασε τη ζωή της στη Σκοτίνα Πιερίας όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά ρέματος.

Η 55χρονη παιδίατρος Β.Κ επρόκειτο να επισκεφθεί χθες το βράδυ φιλικό της σπίτι, όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της καθώς τα ορμητικά νερά του χειμάρρου στο ρέμα Ζιλιάνα παρέσυραν το αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, (Olympusmera) η βγήκε από το της, προσπάθησε να απομακρυνθεί αλλά τα ορμητικά νερά την παρέσυραν με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Βρέθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής από άνδρες της Π.Υ Λιτοχώρου , περίπου χίλια μέτρα μακριά από το όχημά της.

 

 

Aνθρώπινες βρέθηκαν σε κίνδυνο και από τα ορμητικά νερά των ποταμιών και των χειμάρρων που υπερχείλισαν. Γέφυρες κατέρρευσαν, σπίτια πλημμύρισαν, χάθηκε ζωικό κεφάλαιο.

eikones-katastrofis-afise-piso-tis-i-sfodri-kakokairia0
Γέφυρα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας/ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Καταστροφές σημειώθηκαν σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα από τις χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το πρωί ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από το χωριό Κόμμα στη Φθιώτιδα και από σπίτια στο νότιο τμήμα της Λαμίας, που πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του Σπερχειού.

eikones-katastrofis-afise-piso-tis-i-sfodri-kakokairia2

Επλήγησαν επίσης βαρύτατα περιοχές σε Δυτική Αχαΐα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, όπου πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, παρασύρθηκαν γέφυρες και έκλεισαν δρόμοι, ενώ κάτοικοι πολλών χωριών απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους.

Συνεργεία και κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να απομακρύνουν νερά και λάσπες από τις πλημμυρισμένες περιοχές και να ανοίξουν τους ς από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία Καρμέλ, η οποία έπληξε κυρίως τη Δυτική Ελλάδα.

eikones-katastrofis-afise-piso-tis-i-sfodri-kakokairia4

Στην Αργολίδα οι θυελλώδεις νοτιάδες σήκωσαν μεγάλα κύματα με συνέπεια πέτρες και χαλίκια από τον βυθό να βγουν στο της παραλιακής οδού Ν. Κίου  – Μύλων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος κατέρρευσε.

eikones-katastrofis-afise-piso-tis-i-sfodri-kakokairia6

Οι έντονες βροχοπτώσεις σε Ηλεία και Αχαΐα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Αλφειός και τα νερά να κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία μετέβη σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, , συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, καθώς και τον γενικό Διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβο , όπου πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η χθεσινή κακοκαιρία. Στην αυτοψία και στη σύσκεψη που ακολούθησε παραρέθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ Λιβανός.

Σε δηλώσεις του μετά την αυτοψία ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι με εντολή και του πρωθυπουργού, κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη άμεσα στην περιοχή με σκοπό να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να συζητήσουν διεξοδικά με τους μηχανικούς όλων των υπηρεσιών.

«Οι μηχανικοί ήδη μάς ενημέρωσαν για κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Θα τις εξετάσουμε ώστε το συντομότερο να δώσουμε λύσεις, να αποκατασταθεί η παροχή νερού στον Δήμο Μεσολογγίου, ενώ ταυτόχρονα, να δώσουμε λύσεις και για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναπόφευκτα χρησιμοποιούν την Ιονία Οδό», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι κατά την άφιξή με το ελικόπτερο έκαναν αυτοψία πάνω από το φράγμα του Ευήνου, που έχει υπερχειλίσει, και προσέθεσε ότι οι μηχανικοί κι εκεί τους δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, ωστόσο, όπως είπε, θα το παρακολουθούν.

Συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Λύρο, καθώς και όλους τους συναρμόδιους τοπικούς και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία. Επισκέφθηκε επίσης τη γέφυρα στον ποταμό Εύηνο, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ στη συνέχεια προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με συμμετοχή όλων των παραπάνω στην έδρα της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση