Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Φοιτητές και μετανάστες είπαν όχι στο ρατσισμό
Φοιτητές και μετανάστες είπαν όχι στο ρατσισμό

Φοιτητές και μετανάστες είπαν όχι στο ρατσισμό

Με στην  Πλατεία του Αγίου Νικολάου

 

Μήνυμα κατά του ρατσισμού, με  που βασίστηκαν  στο χορό και  την κινησιολογία, έστειλαν  σήμερα στην πλατεία Αγ. Νικολάου,  φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας “Μόζα” και την “ΑΡΣΙΣ” , σε που διοργανώθηκε για ένατη χρονιά φέτος στο Βόλο.

Ο επίκουρος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος, που οργάνωσε το δρώμενο, σε συνεργασία με την καθηγήτρια κίνησης και σωματικής έκφρασης του ιδίου τμήματος κ. Τσουκαλά, είπε ότι πρόκειται για ένα δρώμενο που οργανώνεται για εννέα συνεχή χρόνια, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού ( 21η Μαρτίου).

Όπως εξήγησε είναι ένα δρώμενο διαμαρτυρίας κατά των ρατσιστικών διακρίσεων, ενώ ο εορτασμός της φετινής χρονιάς ήταν αφιερωμένος στους πρόσφυγες, στη συνύπαρξη, στην ένταξη και στην επιθυμία τους να μετακινηθούν προς τους τόπους που εκείνοι θέλουν.

Στο δρώμενο συμμετείχαν 120 παιδιά, περίπου 70 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας Μόζας και τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της «Άρσις» στη Μακρινίτσα, που δούλεψαν μαζί και παρουσίασαν το δρώμενο που στηρίχτηκε στην κίνηση και στην έκφραση.

Σύμφωνα με τον κ. Μάγο, στην ανοιχτή πρόσκληση που έγινε από τα Παιδαγωγικά Τμήματα, ανταποκρίθηκαν και φοιτητές άλλων τμημάτων του , ενώ υπήρξαν μηνύματα υποστήριξης και από την τοπική κοινωνία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτηση πολιτών υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε κρυπτονομίσματα #Bitcoin - https://t.co/swekvZHt9X -

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής #ΛύκειοΑργαλαστής - https://t.co/S8qtMYHE2I -

  • Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής #ενορίαΑγίαςΠαρασκευής - https://t.co/FdFdhi4XWB -

"Αλιεύοντας" την είδηση