Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φιλαναγνωσία το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις  
Φιλαναγνωσία το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις  

Φιλαναγνωσία το θέμα της έκθεσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις  

Στο 91% η συμμετοχή στη Θεσσαλία

Στο 91%   κυμάνθηκε η συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές στη Θεσσαλία.

Ο περιφερειακός επόπτης για τις πανελλαδικές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε ότι σε σύνολο 5.077 υποψηφίων στη Θεσσαλία με το νέο σύστημα παρουσιάστηκαν 4.670 ένα ποσοστό 92%  και 473 παρουσιάστηκαν από τους 577 με το παλιό σύστημα σε 83% ποσοστό. Συνολικά συμμετείχαν 5.143 εξεταζόμενοι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε   άψογη την προετοιμασία που επιμελήθηκαν οι και οι λυκειακές επιτροπές και πρόσθεσε πως  επιδείχθηκε μοναδική ωριμότητα κι ευχήθηκε με την ίδια να συνεχιστεί η διαδικασία μέχρι τις 26 Ιουνίου .

Από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ο  Παν. Μανδράκης ανέφερε ότι στη Μαγνησία υπάρχουν 22 εξεταστικά κέντρα και η προσέλευση σε αυτά γίνεται όπως προβλέπουν τα μέτρα, με αντισηπτικά και οι επιτηρητές φορούν μάσκες.

Τηρείται με σχολαστικότητα η απόσταση του ενός μαθητή με τον άλλον και σε κάθε αίθουσα οι μαθητές είναι λιγότεροι από  15, ενώ βασικό κριτήριο για την των αιθουσών ήταν ο καλός αερισμός. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη και για τον εξαερισμό. Οι αίθουσες είναι χωριστές για τους υποψηφίους με το παλιό και το νέο σύστημα, ενώ και τα θέματα παραλήφθηκαν στην ώρα τους.

Τέλος ο   Ανδρέας Συκιώτης, αναφέρθηκε στα θέματα που διαφοροποιήθηκαν φέτος για τη νεοελληνική λώσσα και τη Λογοτεχνία, σχετικά με τη φιλαναγνωσία, ενώ ο διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Σ. Παπαδογιωργάκης, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, τηρούνται οι κανόνες ς και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά για τις εξετάσεις.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας &  Πληροφορικής με το ΝΕΟ   και για τα μαθήματα Αρχαία Ελληνική Γλώσσα για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και
Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής με το ΠΑΛΑΙΟ .

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ ξεκινούν αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση