Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στο Βόλο με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 μαθητών
Φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στο Βόλο με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 μαθητών

Φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου στο Βόλο με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 μαθητών

Ραδιοφωνικό επίκεντρο θα καταστεί από τις 11 έως και τις 14 Απριλίου ο Βόλος, με την υλοποίηση του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.000 μαθητές απ' όλη τη χώρα, υλοποιώντας μια σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το .

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου η Ελπίδα Πανάγου υποδιευθύντρια στο 7ο και ο Κώστας Αμυγδαλίτσης υπεύθυνος ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου μίλησαν για το όλο εγχείρημα.

Το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου από τις 11 έως τις 14 Απριλίου στο Βόλο και απευθύνεται σε όλους μαθητές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι συμ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 και στο πλαίσιο του περιλαμβάνεται και η βράβευση του διαγωνισμού μηνύματος και τραγουδιού που φέτος έχει το θέμα “η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους”

Το λογότυπο του φεστιβάλ είναι μαθητική δημιουργία και υλοποιήθηκε από τον μαθητή της τρίτης τάξης γραφικών τεχνών Γιώργου Βαριάμη, υπό την επίβλεψη της ς του Δήμητρας Κλένδρου από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το τμήμα της οποίας προσέφερε έξι εξαιρετικές προτάσεις επιλέγοντας τη μία, ενώ οι υπόλοιπες θα αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα για τις επιμέρους δράσεις.

Πριν από το ραδιοφωνικό φεστιβάλ οι μαθητές μέσω των ραδιοφωνικών τους ομάδων θα υποδυθούν ρόλους ρεπόρτερ, τεχνικών για την παραγωγή ραδιοφωνικού υλικού που θα το παρουσιάσουν μέσω οπτικοακουστικών μέσων.

Θα κληθούν να διεξάγουν μικρή έρευνα για την ραδιοφωνία της περιοχής τους, θα γίνει αφιέρωμα σε κάποιον αφανή ήρωα, αλλά και θα δημιουργήσουν και ένα σύντομο διήγημα με θέμα το .

“Θέλουμε όλη η πόλη να ζήσει το φεστιβάλ οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια στο 1ο ΕΕΚ Βόλου με θέμα μοντάζ με χρήση ελεύθερων λογισμικών επεξεργασίας ήχου για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, παρουσίαση των ειδών και της χρήσης των μικροφώνων στην ραδιοφωνική εκπομπή” ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στο 7ο θα γίνει ραδιοφωνικού λόγου μέσω ασκήσεων ανάγνωσης και ορθοφωνίας. Μουσική επένδυση ραδιοφωνικών εκπομπών, ενώ θα γίνει και ραδιοφωνική εκπομπή για την υποστήριξη των προσφύγων.

Θα γίνουν πολιτιστικοί περίπατοι στο της Πόλης με άφιξη στον Ρ/Σ της ΕΡΤ, θα λάβουν μέρος σε κυνήγι θησαυρού που θα γίνει στο Πάρκο της Νέας Ιωνίας, όπου εκεί θα αναζητούν κομμάτια ραδιοφώνου, και θα μπορούν να συναρμολογήσουν ένα ραδιόφωνο που θα πάρουν μαζί τους.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης συνεχάρη τους δύο ανθρώπους που κατόρθωσαν να φέρουν το φεστιβάλ στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βόλου και συγκεκριμένα τον Κώστα Αμυγδαλίτση, και την Ελπίδα Πανάγου.

Ο Περικλής Φασουράκης διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που αφιέρωσαν πολύ χρόνο. Χαρακτήρισε το γεγονός ως ευκαιρία για τους μαθητές και για τον Βόλο, καθώς θα αναπτυχθούν δράσεις, δίνοντας όπλα στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά για να συνεχίσουν και στο μέλλον την προσπάθεια.

Ο Γιάννης Τσοκανάκης διευθυντής 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου τόνισε ότι ραδιόφωνο είναι αγαπημένο μέσο, κομμάτι του αναλυτικού προγράμματος, μάθημα που διδάσκεται στην των ηλεκτρονικών και προσπαθούν να το αξιοποιήσουν όχι μόνο μέσα στην τάξη, αλλά και για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Τέλος μέσω σκάιπ μίλησε η Ευτυχία Τούλιου πρόεδρος του Πανελλήνιου δικτύου μαθητικού ραδιοφώνου που αναφέρθηκε στη σημασία του φεστιβάλ και στον διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού που υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση