Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / FAZ: Η AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την Ε.Ε.
FAZ: Η AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την Ε.Ε.

FAZ: Η AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την Ε.Ε.

H φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca φέρεται να συμφώνησε με τις προκειμένου να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο προμηθειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό της κατά της Covid-19, σύμφωνα με τη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, που επικαλείται της

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, στόχος της εταιρείας είναι την Παρασκευή να υποβληθούν προτάσεις στην σχετικά με τα ευαίσθητα μέρη του συμβολαίου που θα πρέπει να εξαιρεθούν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ερίκ Μαμέρ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την AstraZeneca, για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει και πρόσθεσε πως οι επαφές με την εταιρεία θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, με το ζήτημα -σύμφωνα με τον ίδιο- να «βρίσκεται υπό συζήτηση».

«Στα » και AstraZeneca

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, η αρμόδια επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. , της εξέφρασε τη λύπη της για τη συνεχιζόμενη, όπως είπε, αδιαφάνεια εκ μέρους της AstraZeneca και ενημέρωσε ότι ζήτησε καθαρό χρονοδιάγραμμα από την εταιρεία για τις παραδόσεις εμβολίων του α΄ τριμήνου.

Ενδεικτική του προβλήματος των ελλείψεων που αρχίζουν να εμφανίζονται στην Ε.Ε., είναι η περίπτωση της Μαδρίτης η οποία έβαλε στον πάγο όλες τις νέες δόσεις του εμβολίου για τουλάχιστον δέκα ημέρες, τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι προμήθειες εμβολίων τελειώνουν και στην Καταλωνία.

H αντιπαράθεση της Ε.Ε. με την Astra Zeneca γνώρισε νέα κλιμάκωση το απόγευμα της Τετάρτης όταν η αρμόδια επίτροπος Υγείας απάντησε στον διευθύνοντα σύμβουλο της βρετανοσουηδικής εταιρείας χαρακτηρίζοντας λανθασμένο τον ισχυρισμό ότι η φαρμακευτική εταιρία δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να παραδίδει εμβόλια στην Ε.Ε. βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και έκανε λόγο για «ανεπαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία» οι οποίες προκάλεσαν «βαθιά δυσαρέσκεια στα κράτη – μέλη».

Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριότ, ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση της Ε.Ε. βασίζεται σε ρήτρες «βέλτιστης προσπάθειας», αλλά η εταιρεία του δεν δεσμεύεται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παραδόσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση