Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Φαλάσαρνα (Χανιά) – Φλώρινα 30 – 0
Φαλάσαρνα (Χανιά) – Φλώρινα 30 – 0

Φαλάσαρνα (Χανιά) – Φλώρινα 30 – 0

του Γιάννη Καλλιάνου

Εδώ και πολλές ώρες η στη είναι “κολλημένη” στους 0°C, ενώ νωρίτερα χιόνισε και μέσα στην πόλη (δεν το συζητάμε για τα γύρω ορεινά). Ασφαλώς και έχει χιονίσει και σε πολλές ορεινές περιοχές της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας, ενώ στα βόρεια του νομού Έβρου χιόνισε ακόμη και σε περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου.

Η σκόνη αιωρείται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, ενώ οι φωτογραφίες από την Κρήτη θυμίζουν τοπία επιστημονικής φαντασίας (κίτρινο χρώμα και ορατότης μηδέν).

Σήμερα καταγράφηκαν οι εξής μέγιστες σε περιοχές της Κρήτης :

Φαλάσαρνα (Χανιά) : 30°C
Πλατανιάς (Χανιά) : 28.7°C
Ρέθυμνο (πόλη) : 28.5°C
Άγιοι Πάντες (Χανιά) : 28.4°C
Κολυμπάρι (Χανιά) : 28.4°C
Χανιά (πόλη) : 27.3°C
Ηράκλειο (πόλη) : 26.6°C
Σητεία (πόλη) : 26°C
Κνωσσός (Ηράκλειο) : 25.6°C
Βρύσες (Χανιά) : 25.4°C

Σε ότι αφορά στα ηπειρωτικά τμήματα, οι μέγιστες τιμές σημειώθηκαν στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, δηλαδή στη Μεσσηνία και είναι οι εξής :

Φιλιατρά : 25.4°C
Κυπαρισσία : 25.3°C
Καλαμάτα : 25.2°C

Επίσης, σε πολλές περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία στους 25°C, όπως για παράδειγμα στη Ζαχάρω (Ηλεία), στον Ρωμανό (Αχαία) και στην Καρδαμύλη (Μεσσηνία).

Σημείωση : Αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Φλώρινα, εχθές τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία άγγιζε τους 5°C, ενώ από τη στιγμή που ξημέρωσε ο υδράργυρος είναι κολλημένος στους 0°C και ότι η μέγιστη σήμερα στη βορειοδυτική Κρήτη έφτασε τους 30°C, τότε μιλάμε για το απίστευτο ρεκόρ της διαφοράς των ολόκληρων 30°C ανάμεσα σε 2 περιοχές της χώρας!

Θερμοκρασιακό εύρος 30°C. Χειμώνας και χιόνια στα βορειοδυτικά και καλοκαίρι, σκόνη και ζέστη στην Κρήτη, όπως ακριβώς σας είχα ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση