Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / “Φαγωμάρα” δημοτικής αρχής-πολιτών με φόντο τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ
“Φαγωμάρα” δημοτικής αρχής-πολιτών με φόντο τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ

“Φαγωμάρα” δημοτικής αρχής-πολιτών με φόντο τα σκουπίδια της ΑΓΕΤ

Στον απόηχο της χθεσινή προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που όμως δεν διεξήχθη ποτέ, «ξιφουλκούν» δημοτική αρχή και Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Πρώτα η δημοτική αρχή που λειτουργεί σαν το Δημαρχείο νά ‘ναι σπίτι της, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση μετά τη χθεσινή οπισθοχώρησή της στην οποία αναφέρει: «Για πολλοστή φορά η ομαλή δημοκρατική λειτουργία του κυρίαρχου πολιτικού οργάνου της πόλης μας, του Δημοτικού Συμβουλίου, διαταράσσεται από την γνωστή ομάδα που αποτελείται από διάφορα ετερόκλητα στοιχεία, που κατά περίσταση εμφανίζονται με ανάλογη ονομασία και που, όμως, έχουν την ίδια πάντα στόχευση, δηλαδή να υπονομεύσουν και να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής που παράγεται προς όφελος της πόλης και των πολιτών, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Και σήμερα οι διάφοροι Λημνιοί και Μπαξεβανόπουλοι, αυτή τη φορά εμφανιζόμενοι σαν ανησυχούντες για την καύση σκουπιδιών, επιχείρησαν και πέτυχαν την ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας έτσι εν κινδύνω μεγάλα και σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, καθώς παρέρχονται οι προβλεπόμενες προθεσμίες για τη χρηματοδότησή τους.
Ασφαλώς και οι τραμπούκικες αυτές συμπεριφορές, με την προκλητική και ετσιθελική προσπάθεια μιας ομάδας που επιχειρεί αυθαίρετα και έξω από κάθε λογική να εμφανιστεί ότι εκπροσωπεί δήθεν το σύνολο της κοινωνίας, δεν θα γίνουν ανεκτές και η πόλη δεν θα παραδοθεί στις ορέξεις του κάθε ιδεοληπτικού και εμμονικού ή ενδεχομένως και δρώντα με τη μέθοδο της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας και προς τούτο καλούμε την κοινωνία να τους απομονώσει, αλλά και τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους, που ούτε και σήμερα άσκησαν, αν και είχαν ενημερωθεί.»

Το γάντι σήκωσε η Π.Π. Μ. η οποία απάντησε με δική της ανακοίνωση με τίτλο: «Ο κατήφορος της δημοτικής αρχής Βόλου δεν κάνει στάση!» αναφέρει: «Η αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Βόλου δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της πόλης του Βόλου.
Πάντοτε στο παρελθόν, ακόμα και μια μικρή ομάδα πολιτών να ζητούσε το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα αυτό ήταν δυνατόν.
Στο χθεσινό όμως Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα πλέον των 200 ατόμων να δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους τους, για 5 μόνο λεπτά, απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή, που προτίμησε να διακόψει τη συνεδρίαση αντί να ακούσει την των πολιτών.
για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στην οποία φαίνεται πως επιθυμεί να συμβάλει ο Δήμος Βόλου παράγοντας SRF από τα σκουπίδια του ΧΥΤΑ, που θα γεμίζει διοξίνες την πόλη με αποτέλεσμα την ευθεία υπονόμευση της υγείας των πολιτών.
Και τί είπε η Δημοτική Αρχή, ως δικαιολογία, για να μη δώσει το λόγο; Δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό! Μήπως άραγε απαγορεύεται από τον κανονισμό; Αυτή η τακτική λέγεται «προφάσεις εν αμαρτίαις».
Είπε ακόμη ότι οι πολίτες επιδιώκουν να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Αναρωτιόμαστε όμως ποιό έργο; Υπάρχει έργο, όταν η πόλη βρίσκεται σε εγκατάλειψη;

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι θα χαθούν προθεσμίες. Μήπως όμως το ίδιο δεν έλεγε και στην περίπτωση του αντλιοστασίου στα αστέρια Αγριάς, ένα έργο που τελείωσε 8 μήνες ύστερα από την υποτιθέμενη ημερομηνία κατά την οποία τα απεντάσσονταν το έργο αυτό; Ποια εμπιστοσύνη λοιπόν μπορεί να έχουν οι πολίτες σε μια Δημοτική Αρχή που αποστρέφεται το διάλογο, συμπεριφέρεται αυταρχικά και αντιδημοκρατικά και δεν έχει παρουσιάσει κανένα έργο στην πόλη, εκτός από λαμπάκια και λουλουδάκια, αφήνοντας την πόλη να πορεύεται με τον… αυτόματο πιλότο.

Μια Δημοτική Αρχή που ο επικεφαλής της πραγματοποιεί συναντήσεις με την ΑΓΕΤ, χωρίς να μάθουμε ποτέ το τί συζητήθηκε σε συνάντηση που δεν ήταν ιδιωτική και στην οποία δεν γνωρίζουμε τί δεσμεύσεις υπήρξαν και αν έχουν σχέση με την παραγωγή SRF.
Και μια Δημοτική Αρχή που έχει εφαρμόσει στην πόλη μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια σε πολίτες. Όπως χθες που μήνυσε πάλι τρία μέλη της Επιτροπής Πολιτών, το Στέλιο Λημνιό, το Μάρκο Βαξεβανόπουλο και την Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, που οδηγούνται σήμερα στο αυτόφωρο, γιατί ζήτησαν το λόγο για 5 λεπτά στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ μέρους των πολιτών!»

Η δημοτική αρχή

Μείζονα θέματα της πόλης, με εξαιρετική σημασία και ευαισθησία, όπως οι προσλήψεις προσωπικού (28 ατόμων) σε μια περιοχή που υποφέρει από την ανεργία, οι προμήθειες καυσίμων για τη λειτουργία του Δήμου και των σχολείων, αλλά και γάλακτος, αλλά και οι εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα προτάσεων για αναπλάσεις σε Αγριά και Νέα Αγχίαλο, πρόκειται, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν και να αποφασιστούν σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, υπό μία αίρεση: Αυτή της βούλησης του Λημνιού και του Μπαξεβανόπουλου και όσων, μερικών δεκάδων, τους ακολουθούν με κίνητρα που εκτείνονται από την νοοτροπία του μπαχαλάκια και του ταραξία μέχρι του καλοπροαίρετου πολίτη, η γνήσια ανησυχία και ευαισθησία του οποίου γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η αναφορά στα συγκεκριμένα θέματα δεν γίνεται ούτε με σκοπιμότητα, ούτε τυχαία, αλλά γιατί είναι αυτά που αν δεν αποφασιστούν τώρα, θα χαθούν, καθώς εκπνέουν οι προβλεπόμενες προθεσμίες!

Έτσι, λοιπόν, θέτουμε ενώπιον των ευθυνών τους όλους αυτούς που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν και πάλι, με τις γνωστές τραμπούκικες μεθόδους, με αυταρχισμό και έλλειψη σεβασμού κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, να ματαιώσουν και τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν την απαξία και τις αρνητικές παρενέργειες των πράξεων τους σε βάρος της ίδιας της πόλης και των πολιτών. Παράλληλα δε καλούμε όλους εκείνους τους θεσμούς και εκείνες τις Αρχές που είναι αρμόδιοι για την τήρηση της τάξης και της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας μας, να επιτελέσουν επιτέλους το καθήκον τους”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση