Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φ. Κουβέλης “Ωφελημένη η τοπική κοινωνία από τις επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου”
Φ. Κουβέλης “Ωφελημένη η τοπική κοινωνία από τις επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου”

Φ. Κουβέλης “Ωφελημένη η τοπική κοινωνία από τις επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου”

Στην σημσί του λιμανιού του Βόλου και τις δυνατότητες που έχει για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω προσέλκυσης επενδύσεων αναφέρθηκε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο κτίριο του ΟΛΒ στο Βόλο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας επίσης ότι η αξιοποίηση του λιμανιού θα ωφελήσει, τόσο τη πόλη, όσο και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Κουβέλης πλαισιωμένος από τους γραμματείς του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Λαμπρίδη, αλλά και από αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Ράπτη και τον Α' υπαρχηγό Θόδωρο Κλιάρη, υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο ψηφίστηκε ο νόμος για υπαραχωρήσεις και τόνισε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου.

Χαρακτήρισε το Βόλο έως ένα λιμάνι από τα 10 σημαντικότερα στη χ και αναφέρθηκε στο νόμο για τις υποπαραχωρήσεις ο οποίος περιλαμβάνει τρία στοιχεία.

Πρώτον η του ΟΛΒ, έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει με το ΤΑΙΠΕΔ διαδικασίες για τη προσέλκυση επενδύσεων, δεύτερον το λιμάνι του Βόλου έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επενδύσεων και σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπάρξουν επενδύσεις θα βγει ωφελημένη η τοπική κοινωνία.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως ένα ποσοστό του 5% από την κάθε επένδυση θα εισπραχθεί από το ΟΛΒ και 3,5% θα πάει στην τοπική αυτο.

Υπογράμμισε ότι βάσει του νομοθετικού πλαισίου για την επενδυτική διαδικασία κανένας επενδυτής δεν μπορεί να πάρει ολόκληρη τη λειτουργία του λιμανιού και σημείωσε πως τόσο το λιμάνι του Βόλου, όσο και τα υπόλοιπα περιφερειακά λιμάνια έκαναν σημαντικά βήματα, και από ελλειμματικά που ήταν μετατράπηκαν σε πλεονασματικά.

“Το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης των λιμανιών της περιφέρειας, και ακολουθείται το ευρωπαϊκό μοντέλο που ισχύει στο 82% των λιμανιών της ς, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το master plan και προχωράμε τη διαδικασία, όπως και η συλλογική σύμβαση με τους εργαζόμενους και έτσι προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Το μοντέλο ανταποκρίνεται στη διεκδίκηση η όποια ανάπτυξη να είναι δίκαιη και το αναπτυξιακό να διαχέεται στην κοινωνία προς όφελος των πολλών” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Απαντώντας σχετικά με μια αλλαγή στο χειρισμό των υποθέσεων του υπουργείου μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είπε πως ο τρόπος με τον οποίο έχει οργανωθεί έγινε με μεγάλη προσπάθεια και συστηματική αξιολόγηση. “Συγκροτήθηκε μια διαδικασία αναπτυξιακή, που όποιος αποφασίσει να την αλλάξει θα έχει κάκιστη προσφορά στην ανάπτυξη”.

Έκανε λόγο για σχεδιασμός για δίκαιη ανάπτυξη και εκτίμησε πως δεν πρόκειται για ιδεολόγημα κάποιας κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά για ένα ρεαλιστικό, αποτελεσματικό και σύγχρονο μοντέλο, εκτιμώντας ότι όποιος αποφασίσει να το ανατρέψει προχωρώντας σε μια πλήρη ιδιωτικοποίηση χωρίς τις δικλείδες και τη συμμετοχή του Δημοσίου, θα δημιουργήσει ζημιά στο λαό και στη χ.

Καταλήγοντας απάντησε και για την απουσία του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είπε πως παραμένει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής προσπάθειας, ώστε η προοδευτική πολιτική να αποτυπωθεί μετά την έξοδο και από τη μνημονιακή κατάσταση.

“Το ότι δεν είμαι υποψήφιος δεν σημαίνει ότι απομακρύνονται από την προσπάθεια. Η παρουσία μου εδώ είναι συγκεκριμένη, δραστήρια και συνεπής στη βάση των πολιτικών απόψεων για την ανάγκη της προοδευτικής πολιτικής” καξε ο κ. Κουβέλης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση