Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Eυθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε φορείς της πόλης που αντιτίθενται σε πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής
Eυθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε φορείς της πόλης που αντιτίθενται σε πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής

Eυθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε φορείς της πόλης που αντιτίθενται σε πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής

Επέρριψε ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου με αφορμή το RDF

Eυθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε φορείς της πόλης που αντιτίθενται σε πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής επέρριψε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου,με αφoρμή την άδεια της ΑΓΕΤ να καίει RDF.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με ένα video διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής ενέργειας στη Σουηδία και ο κ. Θεοδώρου επέκρινε τους διαφωνούντες λέγοντας ότι εντέχνως τελευταία προσπάθησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πουν ότι για όλο αυτό το θέμα ευθύνεται ο δήμος Βόλου.

Για τους περιβαλλοντικούς όρους ΑΓΕΤ τόνισε ότι ο δήμος δεν είχε καμία συμμετοχή, αφού η απόφαση λαμβάνεται από το υπουργείο και η Περιφέρεια γνωμοδοτεί. “Σε μας ήλθε έγγραφο προς ενημέρωσή μας. Ούτε καν ρωτηθήκαμε, άλλοι γνωμοδότησαν και άλλοι αποφασίζουν. Πήγαν να μας μπλέξουν στο θέμα της αδειοδότησης και ότι ο δήμος συμφώνησε με την ΑΓΕΤ να δίνει rdf από το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στο .

Εμείς κύριοι για να ξέρετε πηγαίνουμε σύμφωνα με οδηγίες Ε.Ε. που λένε ότι πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα Μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που θα έπρεπε να είναι έτοιμες από 1/1/2016 και η ελληνική κυβέρνηση παίρνει παρατάσεις. Η οδηγία προβλέπει 11 ευρώ/τόνο για υγειονομική στο και όποιος δεν συμμορφωθεί με την οδηγία θα πληρώνει 35 ευρώ/τόνο πρόστιμο” αναφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδώρου είπε ακόμη ότι ο εθνικός σχεδιασμός και ο ΠΕΣΔΑ προβλέπει οι μονάδες αυτές επεξεργασίας απορριμμάτων να παράγουν εναλλακτικά καύσιμα. Δηλαδή rdf ή φυτόχωμα ακολουθώντας αερόβια ή αναερόβια ζύμωση και μετά το srf και πρόσθεσε:

” Για να καταθέσουμε εμείς ολοκληρωμένη πρόταση για χρηματοδότηση εργάστηκε μία ομάδα από επιστήμονες και πήραμε και εξωτερικό συνεργάτη. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα : όχι στο rdf αλλά στο srf, αλλά η πρόταση της επιτροπής που καταθέσαμε δεν είναι δεσμευτική. θα το επεξεργαστούμε και θα εξετάσουμε και άλλες λύσεις, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και περιβάλλον. Την ίδια πρόταση κατέθεσε και η περιφέρεια Αττικής με περιφερειάρχη την κα. Δούρου. Το πετ κοκ που καίει η ΑΓΕΤ (υπολείμματα πετρελαίου) είναι χειρότερο από τα εναλλακτικά καύσιμα”.

Ο δήμαρχος Βόλου είπε επίσης ότι το θέμα δεν είναι αν είμαστε εμείς υπέρ ή κατά, γιατί την άδεια η ΑΓΕΤ την πήρε. Η μονάδα εξεργασίας απορριμμάτων η δικιά μας μπορεί να γίνει και σε πέντε χρόνια, οπότε η ΑΓΕΤ θα τα προμηθευτεί από αλλού. Άρα καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ της άδειας της ΑΓΕΤ με τη μονάδα επεξεργασίας που θα δημιουργήσει ο δήμος σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό. Τα εναλλακτικά καύσιμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βιομηχανία δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν τηρούνται οι προδιαγραφές, αν διασφαλίζονται οι όροι και προϋποθέσεις και αν γίνονται τακτικοί έλεγχοι.

Μάλιστα εξήγησε ότι ελεγκτικό μηχανισμό δεν διαθέτει ο δήμος Βόλου αλλά η περιφέρεια Θεσσαλίας και επέρριψε ευθύνες λέγοντας: ” Αλήθεια έχουν γίνει έλεγχοι στη Χαλυβουργία, στη βιομηχανική περιοχή; Σε αντίθεση βέβαια με ελέγχους που έκανε η ίδια υπηρεσία το Βιολογικό. Πότε πήγε τμήμα περιβάλλοντος να ελέγξει και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις;” και συμπλήρωσε: “Οι ίδιοι και οι ίδιοι σε κάθε προσπάθεια δημοτικής αρχής να υλοποιήσει κάτι, εναντιώνονται. περιβαλλοντική πρωτοβουλία (νας θυμίσω τι έλεγαν για τα Αστέρια, περιβαλλοντική καταστροφή στο πάρκο. Δείτε λοιπόν τι γίνεται σήμερα. ποιοι ήταν μαζί τότε με Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ, η Συμμαχία για το Νερό, για την Καραμπατζάκη κ.λπ.

Κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Σταματήστε το αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε με γνώμονα το καλό της πόλης και συμφέρον δημοτών. Εσείς θα μείνετε στο περιθώριο. Και το στο πάρκο στα Αστέρια θα ήταν έτοιμο από τέλος Δεκεμβρίου αν δεν είχαν γίνει τα δικαστήρια.Οι ίδιοι σηκώνουν και το θέμα της Καραμπατζάκη, οι ίδιοι και οι ίδιοι, αναστατώνουν τον κόσμο. Δεν τους ακούν πλέον”.

Ειδικότερα κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κ. Βολιώτη τονίζοντας ότι το 2011 ήταν θετικός στο rdf και το 2017 αρνητικός και διερωτήθηκε: ” Μήπως έχετε κάποιον άλλο σκοπό; να σταματήσετε δημοτική αρχή να κάνει που υποσχέθηκε, ενώ αιχμές άφησε και κατά του τοπικού ΤΕΕ λέγοντας ότι για κάθε σχεδιασμό της δημοτικής αρχής κάνει και μία σύσκεψη. “Αύριο θα πάμε για τσίπουρα. Αν είναι να συνεδριάσουν να μας πουν που να πάμε να πιούμε τσίπουρο. Ας ασχοληθούν με κλάδο τους και ας σταματήσουν να ασχολούνται με ” είπε ο Θ. Θεοδώρου.

Αναφορικά με ανακοίνωση της Επιλογής Ευθύνης που έλεγε ότι ο δήμος Βόλου λειτουργεί ως εργολάβος ΑΓΕΤ απάντησε: “εμείς δεν λειτουργούμε έτσι και το έχουμε αποδείξει. Από όλες τις δημοπρατήσεις έργων, από τα πενταπλάσια διαθέσιμα στο ταμείο μας και οι μόνοι εργολάβοι που έμειναν είναι αυτοί. Οι εργολάβοι του λαϊκισμού, της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης. Ας σοβαρευτούμε. Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο.
Ας προσέξουν όλοι αυτοί με ΑΓΕΤ μην μείνουν οι οικογένειες στο δρόμο, όπως έγινε και με το εργοστάσιο της Χαλκίδα. Και μετά να έρχονται εδώ και να να ζητούν και ψηφίσματα. Ας τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις και ελεγκτικοί μηχανισμοί”.

Π.Π.Μ.: «Θυμαράκια» αντί λουλουδάκια για τους πολίτες του Βόλου

“Τα λουλουδάκια στην πόλη του Βόλου είναι μόνιμη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής. Με την καύση RDF όμως από την ΑΓΕΤ, ίσως χρειάζονται… «θυμαράκια». Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θεοδώρου έδειξε βίντεο από στη Σουηδία(!), χωρίς να πάρει θέση για την από την ΑΓΕΤ!

Ίσως η Δημοτική Αρχή να μην έχει εκλεγεί στην πόλη του Βόλου, αλλά κάπου αλλού, πιθανόν στη Σουηδία! Για το λόγο αυτό δε βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει ούτε για τους 7.000 τόνους RDF, που έκαψε το 2015 το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, ούτε για τις 100.000 τόνους που έχει πλέον την άδεια να κάψει. Είναι επομένως φανερό ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου «κάνει πλάτες» στην ΑΓΕΤ, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στην υγεία των πολιτών. «Νίπτει τας χείρας της» ως νέος Πόντιος Πιλάτος και δηλώνει αναρμόδια!

Δεν έχει άποψη δηλαδή για το τί συμβαίνει στην πόλη του Βόλου! Δηλαδή για το καρκινογόνο RDF που θα καίει η ΑΓΕΤ. Αρμόδια είναι μόνο η Περιφέρεια και το Υπουργείο, αλλά όχι ο Δήμος Βόλου, στα… «χωρικά ύδατα» του οποίου δραστηριοποιείται η ΑΓΕΤ. Πέρα βρέχει… ! Οι φορείς που ενδιαφέρονται, για το τι συμβαίνει στην πόλη, για το πρόβλημα της ΑΓΕΤ και για τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, έχουν άποψη, αλλά όχι ο Δήμος Βόλου!. Για τον κ. Θεοδώρου μάλιστα είναι χειρότερο το πετ κωκ από τις !

Ο κ. Θεοδώρου ένοιωσε ίσως ξανά ότι προΐσταται μάλλον Σουηδικού Δήμου και είπε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν τηρούνται οι προδιαγραφές, αν διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις και γίνονται τακτικοί έλεγχοι»! Λες και οι πολίτες του Βόλου δεν γνωρίζουν και δεν έχουν νοιώσει στο πετσί τους τις «θωπείες» και την ανευθυνότητα του Ελληνικού κράτους.

Αντλώντας δε στη συνέχεια στοιχεία από ανυπόστατο δημοσίευμα που γράφτηκε από την Διευθύντρια Σύνταξης της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», ανέφερε, επίσης ανυπόστατα, ότι στο παρελθόν η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ήταν θετική στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Βόλο με καύση RDF. Όσον δε αφορά το πάρκο στα Αστέρια Αγριάς, που εγκαινιάστηκε από το , απόντων των κατοίκων που τους αφορά, θυμίζουμε τη ρήση του Κυρίου, ότι είναι σαν τους τάφους που απέξω είναι κούκλα και μέσα πανούκλα!

«Θυμαράκια» λοιπόν αντί λουλουδάκια για τους πολίτες ;”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση