Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ευλογία της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου
Ευλογία της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Ευλογία της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Σε πανηγυρικό , ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος ευλόγησε σήμερα, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Βόλου, την τικη Βασιλόπιτα της τοπικής  Εκκλησίας.

Στην σύντομη προσλαλιά του, επεσήμανε ότι «η αλλαγή του χρόνου είναι για όλους μας μια ευκαιρία για απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και οραματισμό της χρονιάς που έρχεται. Το 2020 σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας δεκαετίας, που διαδέχεται μια άλλη πολύ κρίσιμη για την μας και ολόκληρο τον κόσμο… Ο λαός μας αντιμετώπισε δυσκολίες. Κι εμείς, στην τοπική μας κοινωνία, συμβάλαμε, κατά το δυνατόν, και κρατήσαμε την συνοχή μας, κάναμε την αλληλεγγύη καθημερινή πράξη, εμείς ως Εκκλησία, φέραμε το Ευαγγέλιο του Χριστού στους ανθρώπους και όλοι μαζί σταθήκαμε στον κάθε αναγκεμένο, δώσαμε ελπίδα στον λαό μας και σίγουρα διδαχθήκαμε τί σημαίνει ενότητα, αλληλεγγύη, αποδοχή του άλλου ως εικόνα του Θεού. Οραματιζόμαστε την καινούργια χρονιά και την νέα δεκαετία, ελπίζοντας στον Χριστό και στην βοήθειά Του.

Όπως, φαίνεται, στην νέα δεκαετία θα κυριαρχήσουν τα εθνικά μας θέματα. Ακριβώς γι΄ αυτό, ελπίζουμε και προσευχόμαστε να συνεχίσουμε ενωμένοι. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τον πολιτικό μας κόσμο να ομονοεί στα Εθνικά θέματα και θέλουμε, σε ό,τι μας αφορά ως Εκκλησία, να διακονήσουμε αυτή την ενότητα με όλες μας τις δυνάμεις. Την χρονιά που πέρασε υπερασπιστήκαμε τα καλώς εννοούμενα δίκαια της Εκκλησίας και ιδιαίτερα τον εφημεριακό μας κλήρο. Συμβάλαμε, κατά το δυνατόν, στην ενότητα της Ορθοδοξίας, που κι αυτή διακυβεύεται και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι' αυτήν. Αλλά θα παραμείνουμε και στο έργο, που η Εκκλησία μας έχει τάξει, εδώ στον τόπο μας, καλώντας όλους σε ενότητα, σε συνέργεια για το καλό, ευχόμενοι σε εκείνους που έχουν τις ευθύνες, να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, να υπερασπίζονται τα Εθνικά μας Δίκαια, να είναι δε η νέα χρονιά και η δεκαετία ειρηνική».

Κατά την της Βασιλόπιτας, μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» απέδωσαν πρωτοχρονιάτικα , υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού ναού Ευσταθίου Γραμμένου.

Στην τελετή παρέστησαν οι    , Αθανάσιος πης και ν/νος Μαραβέγιας, εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, πολλοί κληρικοί  και πιστοί.

"Αλιεύοντας" την είδηση