Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξοπλίζει Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Εξοπλίζει Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εξοπλίζει Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ενίσχυση των υποδομών σε Κέντρα Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό δύο προεγκρίσεων συμβασιοποίησης για το έργο «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Γ.Ν. Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 466.800 ευρώ.

Το αφορά στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Βελεστίνου, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου, Ζαγοράς και Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου. Φορέα Υλοποίησης του που είναι τον Τμήμα Προμηθειών  του Γ. Ν. Βόλου, με Κύριο του έργου την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού 20 AMBO ΚΑΙ 14 Λαρυγγοσκοποίων  και 19 Παλμικών Οξυμέτρων.

Το συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αφορά στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό ώστε να διασφαλιστεί υψηλού επιπέδου παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους του πολίτες της περιφερικής ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός σημείωσε: «Παράλληλα με τη συμβολή μας στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, συνεχίζουμε απρόσκοπτα το μας ως περιφέρεια Θεσσαλίας και στο τομέα της δημόσιας Υγείας. Έτσι, διαθέτοντας 466.800 ευρώ για ιατρικό εξοπλισμό σε Κέντρα Υγείας, ενισχύουμε σημαντικά τον παράγοντα της αξιοπιστίας των συγκεκριμένων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Όπως έχω πει πολλές φορές, οι συστηματικές μας προσπάθειες έχουν ως στόχο το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό σύνολο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση