Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες του Πηλίου
Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες  του Πηλίου

Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες του Πηλίου

 

Εξώδικο σε πέντε τοπικές κοινότητες του Πηλίου για συμμόρφωση στο θέμα της ς στάλθηκε 31 Αυγούστου 2015, προκειμένου να δεχτούν τον κανονισμό ς της ΔΕΥΑΜΒ και όσα αυτός επιβάλλει,δηλώνοντας στο τέλος ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει.

Στη Συντονιστική Επιτροπή, στη Δράκεια, αντιπρόσωποι από τα 5 χωριά έκαναν για το πώς εξελίχθηκε η αυτοδιαχείρηση της άρδευσης στην περιοχή τους.

Η εμπειρία τους είναι θετική και τα πάντα κύλισαν ομαλά και κυρίως δεν ενόχλησαν καμιά υπηρεσία με οικονομικά ή τεχνικά προτα.

Στο τέλος της αρδευτικής περιόδου θα γίνει αποτίμηση σε λαϊκές συνελεύσεις και τα συμπεράσματα θα αναπτυχθούν σε ημερίδα που θα οργανωθεί από την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και για το νερό, το πιθανότερο μέσα στο Νοέμβριο 2015.

Στην ημερίδα αυτή θα συμπεριληφθούν και εισηγήσεις σχετικές με σύγχρονους τρόπους αυτοδιαχείρησης της άρδευσης.

Η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και για το Νερό αναφέρει πως “πρόκειται για τις πέντε κοινότητες που αποφάσισαν να αυτοδιαχειριστούν την άρδευση, γυρνώντας την πλάτη στην του δημάρχου να μεταφέρει τελικά την άρδευση στην ΔΕΥΑΜΒ, με σκοπό φυσικά να την περάσει σε ιδιώτη αργότερα με πρόσχημα την αδυναμία της δημοτικής επιχείρησης να τα βγάλει πέρα. Εξάλλου έχουν κατατεθεί ενστάσεις στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της περιφέρειες για τη διαδικασία με την οποία η συγκεκριμένη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για μια απευθείας των τοπικών συμβουλίων με τη δημοτική αρχή.”

Επιπλέον η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό αφήνει αιχμες στις δύο πρώην κοινότητες, Αγ.Λαυρεντίου και Άνω Λεχωνίων, τονίζοντας ότι “επέλεξαν το δρόμο (παρά την αντίθετη της συνέλευσης των αγροτών στα Άνω Λεχώνια), η οποία όρισε υδρονομείς τους οποίους και θα πληρώσει, ωστόσο οι αγρότες αρνήθηκαν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις. Δεν υπάρχει ως εκ τούτου τρόπος να πληρώσουν τέλη άρδευσης ! Ουσιαστικά τα τοπικά συμβούλια στα δύο αυτά χωριά λειτούργησαν διασπαστικά και πολιτικάντικα παίζοντας σε δύο ταμπλό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση