Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες του Πηλίου
Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες  του Πηλίου

Εξώδικο της ΔΕΥΑΜΒ σε πέντε πρώην Κοινότητες του Πηλίου

 

Εξώδικο σε πέντε τοπικές κοινότητες του Πηλίου για συμμόρφωση στο θέμα της άρδευσης στάλθηκε 31 Αυγούστου 2015, προκειμένου να δεχτούν τον κανονισμό άρδευσης της και όσα αυτός επιβάλλει,δηλώνοντας στο τέλος ότι θα ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει.

Στη Συντονιστική Επιτροπή, στη Δράκεια, αρόσωποι από τα 5 χωριά έκαναν ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε η αυτοδιαχείρηση της άρδευσης στην περιοχή τους.

Η εμπειρία τους είναι θετική και τα πάντα κύλισαν ομαλά και κυρίως δεν ενόχλησαν καμιά υπηρεσία με οικονομικά ή τεχνικά προβλήματα.

Στο τέλος της αρδευτικής περιόδου θα γίνει αποτίμηση σε συνελεύσεις και τα συμπεράσματα θα αναπτυχθούν σε που θα οργανωθεί από την για το νερό, το πιθανότερο μέσα στο Νοέμβριο 2015.

Στην ημερίδα αυτή θα συμπεριληφθούν και εισηγήσεις σχετικές με σύγχρονους τρόπους αυτοδιαχείρησης της άρδευσης.

Η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό αναφέρει πως “πρόκειται για τις πέντε κοινότητες που αποφάσισαν να αυτοδιαχειριστούν την άρδευση, γυρνώντας την πλάτη στην απόφαση του δημάρχου να μεταφέρει τελικά την άρδευση στην , με σκοπό φυσικά να την περάσει σε ιδιώτη αργότερα με πρόσχημα την αδυναμία της δημοτικής επιχείρησης να τα βγάλει πέρα. Εξάλλου έχουν κατατεθεί ενστάσεις στις αρμόδιες ελεγκτικές της περιφέρειες για τη διαδικασία με την οποία η συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για μια απευθείας ααράθεση των τοπικών συμβουλίων με τη δημοτική αρχή.”

Επιπλέον η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό αφήνει αιχμες στις δύο πρώην κοινότητες, Αγ.Λαυρεντίου και Άνω Λεχωνίων, τονίζοντας ότι “επέλεξαν το δρόμο (παρά την αντίθετη άποψη της συνέλευσης των αγροτών στα ), η οποία όρισε τους οποίους και θα πληρώσει, ωστόσο οι αγρότες αρνήθηκαν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις. Δεν υπάρχει ως εκ τούτου τρόπος να πληρώσουν τέλη άρδευσης ! Ουσιαστικά τα τοπικά συμβούλια στα δύο αυτά χωριά λειτούργησαν διασπαστικά και πολιτικάντικα παίζοντας σε δύο ταμπλό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση