Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ
Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ

Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ

Εξώδικο κατά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑ ΤΑΕ Ν. ς.

 

Το εξώδικο αφορά  102 ασφαλισμένους, που εξαπατήθηκαν από πρώην υπάλληλο του ΟΑ, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΕΦΚΑ να τους ζητά πρόσθετες εισφορές και τέλη που είχαν εξοφλήσει στο παρελθόν.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ζητά τη νόμιμη αποκατάσταση και την ακύρωση των πράξεων καταλογισμού και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του, με αγωγές αποζημίωσης για οικονομική, ηθική και ψυχο βλάβη, αλλά και ανήκεστου υγείας που έχουν υποστεί οι ίδιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον από τη συμπεριφορά του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, την περίοδο 1995-2005 υπάλληλος του τότε ΟΑΕΕ υπεξαίρεσε των ασφαλισμένων, με αποκόλληση της ουράς των ενσήμων από τα βιβλιάριά τους, τα μεταπωλούσε ή άλλες φορές δεν τα κολλούσε, αν και εισέπραττε .

Ο υπάλληλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι οι 102 ασφαλισμένοι κατέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, λάμβαναν βεβαιώσεις πληρωμής και τους δινόταν ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο ΟΑΕΕ ς είχε αποφασίσει τη νομιμο των καταβολών των 102 ασφαλισμένων, αλλά παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ προχώρησε στον καταλογισμό των ποσών αυτών παράνομα και καταχρηστικά.

Οι συνταξιούχοι κατηγορούν τη του ΕΦΚΑ ότι αρνείται να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και έχει δημιουργήσει σημαντικότατο πρόβλημα επιβίωσης στους 102 ασφαλισμένους και αρνείται σε πολλούς απ΄ αυτούς τη , λόγω των δήθεν οφειλών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση