Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ
Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ

Εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ από συνταξιούχους εμπόρους ΟΑΕΕ -ΤΑΕ

Εξώδικο κατά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας.

 

Το εξώδικο αφορά  102 ασφαλισμένους, που εξαπατήθηκαν από πρώην υπάλληλο του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα σήμερα ο ΕΦΚΑ να τους ζητά πρόσθετες εισφορές και τέλη που είχαν εξοφλήσει στο παρελθόν.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ζητά τη νόμιμη αποκατάσταση και την ακύρωση των πράξεων καταλογισμού και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του, με αγωγές αποζημίωσης για οικονομική, ηθική και ψυχολογική βλάβη, αλλά και ανήκεστου υγείας που έχουν υποστεί οι ίδιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον από τη συμπεριφορά του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, την περίοδο 1995-2005 υπάλληλος του τότε ΟΑΕΕ υπεξαίρεσε χρήματα των ασφαλισμένων, με αποκόλληση της ουράς των ενσήμων από τα βιβλιάριά τους, τα μεταπωλούσε ή άλλες φορές δεν τα κολλούσε, αν και εισέπραττε χρήματα.

Ο υπάλληλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

Στο εξώδικο αναφέρεται ότι οι 102 ασφαλισμένοι κατέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, λάμβαναν βεβαιώσεις πληρωμής και τους δινόταν ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο ΟΑΕΕ Μαγνησίας είχε αποφασίσει τη νομιμοποίηση των καταβολών των 102 ασφαλισμένων, αλλά παρόλα αυτά ο ΕΦΚΑ προχώρησε στον καταλογισμό των ποσών αυτών παράνομα και καταχρηστικά.

Οι συνταξιούχοι κατηγορούν τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι αρνείται να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και έχει δημιουργήσει σημαντικότατο πρόβλημα επιβίωσης στους 102 ασφαλισμένους και αρνείται σε πολλούς απ΄ αυτούς τη σύνταξη, λόγω των δήθεν οφειλών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυρ. Μητσοτάκης από Εύβοια: Ταχύτατα οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες - https://t.co/Vih1UHxNtH -

  • Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα - https://t.co/KuubSgfJRQ -

  • Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ- Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο - https://t.co/774XuGBRpd -

"Αλιεύοντας" την είδηση