Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Εξήρε τους υγιείς συνεταιρισμούς ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης
Εξήρε τους υγιείς  συνεταιρισμούς ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης

Εξήρε τους υγιείς συνεταιρισμούς ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασ. Κόκκαλης

Έναν  αιώνα ζωής και παραγωγικότητας μετρά η “ΔΗΜΗΤΡΑ”  Νέας Αγχιάλου

Έναν  αιώνα ζωής και παραγωγικότητας μετρά ο Οινοποιητικός  Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου η “ΔΗΜΗΤΡΑ” και χθες  το απόγευμα στη Νέα Αγχίαλο , στο αμφιθέατρο του πρώην Δημαρχείου, παρουσιάστηκε στο καλαίσθητο λεύκωμα που φιλοτεχνήθηκε για να αποτυπώσει αυτά τα 100 χρόνια δράσης, στην   στη οποία παραβρέθηκε ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε  εξαιρετικά σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα αλλά και για την εθνική οικονομία, την ύπαρξη συνεταιρισμών οι οποίοι αντέχουν στο χρόνο, χτίζοντας ένα προφίλ αξιοπιστίας και προσαρμόζονται στις αυστηρές και άκαμπτες απαιτήσεις που επιβάλλει η παρουσία προϊόντων όπως το και το τσίπουρο, στις παγκοσμιοποιημένες διεθνείς αγορές.

“Για την Ελλάδα, το , είπε  ο κ. Κόκκαλης, είναι από τα βασικά εξαγώγιμα προϊόντα μας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τον κλάδο. Πεποίθησή μας είναι ότι ο ελληνικός οίνος βρήκε πλέον σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον του”.

Αναφερόμενος  στις δράσεις του Υπουργείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

• Οριστικοποιείται το για τις δράσεις προώθησης στις τρίτες χώρες και τον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων.

• Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των δράσεων του υφιστάμενου προγράμματος του αμπελοοινικού τομέα και ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό του επόμενου προγράμματος.

• Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 περιλαμβάνονται δράσεις που υποστηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια όπως οι επενδύσεις στις γεωργικές (τα αποκαλούμενα παλιά σχέδια βελτίωσης), η μεταποίηση, η σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών καθώς και το μέτρο της συνεργασίας

“Στόχος μας είναι η βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης πληρωμής των προγραμμάτων προώθησης με διαφάνεια, τηρώντας το ενωσιακό δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις του οινικού τομέα” σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων προώθησης, τα οποία όπως είπε “έχουν συμβάλλει στην εξαγωγική δυναμική του ελληνικού κρασιού καθώς επ’ αυτού υπάρχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα”. Πρόσθεσε δε, ότι η στρατηγική του υπουργείου συνίσταται στο να πιάνουν τόπο οι περιορισμένοι πόροι που υπάρχουν για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, ώστε αυτή η επένδυση να δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν, αύξηση των πωλήσεων και εδραίωση των ελληνικών κρασιών στην διεθνή αγορά.

Για τον “πολιτισμό  του κρασιού”, υπογράμμισε τη σύνδεση που αυτό έχει με τις διατροφικές μας συνήθειες και τις θρησκευτικές και λαϊκές παραδόσεις και  αποτελεί εξαιρετικής βαρύτητας πολιτιστική κληρονομιά. “Η διατήρηση και ανάδειξη αυτής της κληρονομιάς υποστηρίζεται από σχετικά νέες μορφές τουρισμού όπως ο οινικός τουρισµός, που προτείνει στον επισκέπτη να ακολουθήσει µία προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή, να δοκιμάσει τα τοπικά κρασιά συνοδευμένα από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και να περιηγηθεί σε παραδοσιακούς οικισµούς και αρχαιολογικούς χώρους, οδηγώντας σε μια ισχυρή βιωματική εμπειρία γνωριμίας µε τον κάθε τόπο, μέσα από την παράδοση της αμπελουργίας και της οινοποιίας” εξήγησε.

Τέλος συνεχάρη τον  μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, για τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα της  Μητρόπολης Δημητριάδος «» λέγοντας:  “Αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση η της Εκκλησίας με τον Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» που διήρκεσε έως τον Δεκέμβριο του 2017”  και ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού  Γιάννη Κίτσιο και  μέσω αυτού τον Συνεταιρισμό, για τα 100 χρόνια προσφοράς, δράσης και αλληλεγγύης στην .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Γήϊνο Πεπρωμένο μας… - https://t.co/Mow1zP4Gs5 -

  • Κ.Παπανάτσιου : «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης οξύνουν τις αντιθέσεις και αυξάνουν τις ανισότητες, σε αυτό το σχέδιο… - https://t.co/5824Hmosoi -

  • Στήριξη ύψους 385 εκατ. ευρώ προς ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι τώρα για τα μειωμένα μισθώματα - https://t.co/yk795l4ehy -

"Αλιεύοντας" την είδηση