Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξήντα μηχανήματα έτοιμα για να ριχθούν στη “μάχη” του χιονιά στη Μαγνησία
Εξήντα μηχανήματα έτοιμα για να ριχθούν στη “μάχη” του χιονιά στη Μαγνησία

Εξήντα μηχανήματα έτοιμα για να ριχθούν στη “μάχη” του χιονιά στη Μαγνησία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς στη Μαγνησία για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ψύχος και τις χιονοπτώσεις, ακόμα και μέσα στο Βόλο, αύριο και την Παρασκευή.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι από αύριο το πρωί τα προγνωστικά της ΕΜΥ μιλάνε για έντονα καιρικά φαινόμενα με πολικό ψύχος με -11 βαθμούς κελσίου, και σύμφωνα με τις προβλέψεις της 111 Πτέρυγας Μάχης θα χιονίσει και στα πεδινά και πιθανότατα μέσα στη πόλη του Βόλου.

Τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν τα καιρικά φαινόμενα να διαρκούν ένα 48ωρο και έτσι θα υπάρξουν προβλήματα στην προσπελασιμότητα, λόγω του πάγου.

Υπάρχει επιχειρησιακός σχεδιασμός που αφορά την τοποθέτηση μηχανημάτων, αλατιέρων, λεπίδων, σε διάφορα σημεία του νομού, με μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Από απόψε το βράδυ θα τοποθετηθούν μηχανήματα σε διάφορα σημεία, ενώ θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες, και θα πέσει το βάρος εκεί όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.

“Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και δε φοβόμαστε καθώς το έχουμε ξαναπεράσει με την ίδια ένταση πριν από λίγα χρόνια”.

Η αντιπεριφερειάρχης συνέστησε στους πολίτες να πειθαρχούν στις εντολές της τροχαίας και όλων των αρμόδιων φορέων και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα παρατηρηθούν σημαντικά προβλήματα.

Η κα. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως οι θερμοκρασίες στο νομό αύριο θα κινηθούν κάτω από το μηδέν, καθώς στα ορεινά θα φτάσουν ακόμα και στο -11, ενώ στα πεδινά ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς κελσίου, ενώ έτοιμα είναι 60 μηχανήματα.

Συνέστησε στους δήμους να έχουν έτοιμα μηχανήματα για τους επαρχιακούς και τους αγροτικούς δρόμους και να μεριμνήσουν για τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Απευχήθηκε η ένταση των καιρικών φαινομένων να θυμίσει τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις του 2014, αν και τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν κάτι τέτοιο.

Το προηγούμενο διήμερο ανέφερε ότι υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν στο σύνολο τους χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα, χωρίς καν να χρειαστεί η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, με ανοιχτούς δρόμους.

Στην Ανάβρα το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο, ενώ σημαντική ποσότητα χιονιού έπεσε και στα Χάνια.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αθ. Κουλούρης ευχαρίστησε τον διοικητή του Α.Τ. Περιφέρειας για την Πορταριά και Μακρινίτσα και την Άλλη Μεριά.

“Δύο διοικητές που μοιράζονται Πήλιο παρόντες. εμείς θα κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε να επιλέξουμε και να πιάσουμε κομβικά σημεία που οι άπειροι, ασυνείδητοι οδηγοί, που θα μετακινηθούν άσχετα… προκειμένου μηχανήματα έργων να κινηθούν άνετα σε κεντρικές αρτηρίες και μετά τους άλλους δρόμους όπου υπάρχουν νοσοκομεία και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες.

Αν χιονίζει με ένταση προβλέψεων θα ιεραρχήσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης.

Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βολου ανέφερε πως η υπηρεσία είναι έτοιμη να συνδράμει όπου χρειαστεί για διάσωση και έχουν ενημερώσει τα κλιμάκια.

Συνέστησε μεγάλη προσοχή στα ποιμνιοστάσια των αγροτικών περιοχών να ενημερωθούν για νερό και τροφή να έχουν για να μην χρειαστεί να μεταφέρουν νερό και τροφή στα ζώα.

“Θέλουμε γενικότερα ακριβείς πληροφορίες για τα κατά τόπους προβλήματα. Το πρόβλημα που μπορεί να έχουμε είναι αν υπάρξει πυρκαγιά να μπορέσουμε να παρέμβουμε άμεσα”.

Ο εκπρόσωπος του στρατοπέδου Γεωργούλα ανέφερε ότι διαθέτουν πέντε μηχανήματα και ενημέρωσε ότι μίλησαν με το Δήμο βόλου και επειδή φιλοξενούν Αμερικανούς θα γίνει πρώτα εκχιονισμός γύρω από στρατόπεδο και μετά τα υπόλοιπα. Καταλήγοντας είπε ότι ενεργούν βάση αιτημάτων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΓΕΣ.

Ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως το θέμα είναι η ένταση του φαινομένου και αν αντιμετωπίζεται μόνο με αλάτι με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες… 

Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης ζήτησε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στο σταθμό στο Πανθεσσαλικό για να μπορούν να κινούνται.

Ο επικεφαλής του χιονοδρομικού κέντρου Γρ. Ιγγλέσης υποστήριξε ότι το χιονοδρομικό καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να ανοίξει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τέλος τονίζεται ότι με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χανίων – Κισσού, από τις Αγριόλευκες, έως και τον κάτω κλάδο του δρόμου Βόλου -Ζαγοράς.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθλήτριες και αθλητές του Γ. Σ. Βόλου στο Διασυλλογικό Αλτικού Τετράθλου - https://t.co/GyuNqwCYQr -

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

"Αλιεύοντας" την είδηση