Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξιχνίαση κλοπών από καταστήματα και γραφεία στον Βόλο
Εξιχνίαση κλοπών από καταστήματα και γραφεία στον Βόλο

Εξιχνίαση κλοπών από καταστήματα και γραφεία στον Βόλο

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπών, -4- τετελεσμένες και -1- απόπειρα, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών ένας Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη χθες (25-05-2022), από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, o δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 09-05-2022 έως προχθές (24-05-2022), διέπραξε -5- περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, -4- τετελεσμένες και -1- απόπειρα, σε κτηνιατρεία, ιατρείο, εμπορικό κατάστημα και τεχνικό γραφείο, αντίστοιχα, της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας ισάριθμων Βολιωτών, αφαιρώντας, κατά περίπτωση, τα κάτωθι:

  • από το ένα κτηνιατρείο, φιαλίδια με διάφορες δραστικές ουσίες, μερικές εκ των οποίων εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, καθώς και διάφορα άλλα σκευάσματα (δισκία, αλοιφές κ.ά.),

  • από το δεύτερο κτηνιατρείο, -1- φορητό η/υ (laptop), -1- tablet και -1- συσκευή VHF, με τη σχετική άδεια λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού,

  • από το ιατρείο, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία και φιαλίδια), καθώς και -1- τηλεόραση, -1- φορητό η/υ και -1- ποντίκι,

  • από το εμπορικό κατάστημα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ και διάφορα προϊόντα ς, τεμάχια ρούχων, τσάντες και διάφορα αξεσουάρ, -1- ηλεκτρονικό υπολογιστή με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθώς και -1- tablet, ενώ

  • από το τεχνικό γραφείο, δεν αφαίρεσε κάτι.

Ο δράστης εντοπίσθηκε πεζός σε σημείο της πόλης και σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ς, βάρους -2,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία όπου διέμενε, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -1- τηλεόραση, -2- φορητοί η/υ, -1- tablet, διάφορα εξαρτήματα η/υ (οθόνη, πληκτρολόγιο κ.ά.), φιαλίδια με διάφορες δραστικές ουσίες, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, -2- τρίφτες κάνναβης, -3- υφασμάτινες τσάντες πλάτης, είδη ρουχισμού (μπλούζες, πουκάμισα) και άλλα.

Τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα αποδόθηκαν, κατά περίπτωση, στους νόμιμους δικαιούχους αυτών.

Επιπλέον, από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συγκεκριμένα, -1- μεταλλικός κόφτης, -1- ζεύγος υφασμάτινα και -1- μεταλλικό καλέμι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εξιχνίαση κλοπών στον Αλμυρό 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Συνελήφθη, χθες (25-05-2022) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, -1- άνδρας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για κλοπή οχήματος και απείθεια.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, προχθές (24-05-2022) το πρωί στον Αλμυρό, αφαίρεσε σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Αλμυριώτη.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, το όχημα εντοπίστηκε σε αγροτικό δρόμο σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού και ο δράστης σε παρακείμενη αποθήκη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλειδιά του οχήματος.

Κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, ο δράστης αντέδρασε στις υποδείξεις τους, αρνούμενος να συνεργαστεί, ενώ το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέπραξε και δύο περιπτώσεις κλοπής από ναούς κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης:

  • την 12-05-2022 στον Αλμυρό, αφαίρεσε από ναό το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ &

  • την 14-05-2022 σε περιοχή του Αλμυρού, αφαίρεσε από ναό το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Συνελήφθη με  κάνναβη και ηρωίνη

Κατά τις βραδινές ώρες της ιδίας (25/05/2022), στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνελήφθη   25χρονος Βολιώτης, καθόσον κατελήφθη πεζός, να κατέχει α)μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) μικτού βάρους 0,73 γρ. περίπου &  μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα μικτού βάρους 1,40 γρ. περίπου.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Επίσης τι βραδινές ώρες  στο Βόλο, από αστυνομικούς του , συνελήφθη   31χρονος Βολιώτης , καθόσον κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ», με νόμιμο εκπρόσωπο αλλοδαπό υπήκοο ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ αγνώστων λοιπών στοιχείων και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή & ηχεία, παίζοντας μουσική,  ενώ σε διενεργηθείσα ηχομέτρηση με ειδικό ηχόμετρο στο του καταστήματος, διαπιστώθηκε η μέγιστη επαναλαμόμενη ηχοστάθμη να είναι 87 db, αντί της μέγιστης επιτρεπόμενης ηχοστάθμης των 80 db, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο κατά 7 db.

Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον νόμιμο εκπρόσωπο του ως άνω καταστήματος.

Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ Βόλου.

Τέλος κατά τις απογευματινές ώρες στο Βελεστίνο, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρήγα ου, συνελήφθη 26 χρονος, καθόσον κατελήφθη να οδηγεί ΙΧΕ ιδιοκτησίας του και να στερείται της απαιτούμενης από το Νόμο αδείας ικανότητας οδήγησης.

Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Ρήγα ου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση