Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες
Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες

Εξαιρετικής ποιότητας που δεν εμφανίζουν επιμόλυνση και πληρούν τις προδιαγραφές για είναι τα στις κολυμβητικές περιοχές «Παραλία Αναύρου» και «Πλάκες», (κοντινές στο λιμάνι με έντονο το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν τις προηγούμενες ημέρες).

Αυτό προκύπτει μετά την δειγματοληψία σε θαλασσινό νερό που πραγματοποίησε, στις 14-06-2017 και για τρίτη συνεχή φορά, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων μέσω διαπιστευμένου Εργαστηρίου, στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας του θαλασσινού νερού.

Το δείγμα που λήφθηκε εντός του Παλαιού Λιμένα Βόλου, που δεν είναι κολυμβητική περιοχή, εμφανίζει μικρόβια, δεδομένου ότι ελήφθησαν από την πυκνή επιπλέουσα μάζα πλαγκτονικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι η μικροβιο χλωρίδα η οποία είναι αυξημένη σε χώρους που υπάρχουν λιμενικές δραστηριότητες επικολλάται και συγκεντρώνεται σε αιωρούμενα σωματίδια με να εμφανίζονται μεγαλύτεροι αριθμοί μικροβίων, σύμφωνα με την επιστημονική ερμηνεία των ειδικών.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Επισημαίνεται ότι σε όλες και στις πλησιέστερες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας.

Η Περιφερειακή Ενότητα και Σποράδων με ευθύνη απέναντι στους , θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα αυτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση