Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες
Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά σε Άναυρο και Πλάκες

Εξαιρετικής ποιότητας που δεν εμφανίζουν επιμόλυνση και πληρούν τις προδιαγραφές για κολύμβηση είναι τα στις κολυμβητικές περιοχές «Παραλία Αναύρου» και «Πλάκες», (κοντινές στο λιμάνι με έντονο το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν τις προηγούμενες ημέρες).

Αυτό προκύπτει μετά την δειγματοληψία σε θαλασσινό νερό που πραγματοποίησε, στις 14-06-2017 και για τρίτη συνεχή φορά, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων μέσω διαπιστευμένου Εργαστηρίου, στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας του θαλασσινού νερού.

Το δείγμα που λήφθηκε εντός του Παλαιού Λιμένα Βόλου, που δεν είναι κολυμβητική περιοχή, εμφανίζει μικρόβια, δεδομένου ότι ελήφθησαν από την πυκνή επιπλέουσα μάζα πλαγκτονικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι η μικροβιολογική χλωρίδα η οποία είναι αυξημένη σε χώρους που υπάρχουν λιμενικές δραστηριότητες επικολλάται και συγκεντρώνεται σε αιωρούμενα με να εμφανίζονται μεγαλύτεροι αριθμοί μικροβίων, σύμφωνα με την επιστημονική ερμηνεία των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου έτους 2017 η Δ/νση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε & Σποράδων πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 87 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές όλων των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων & Σποράδων.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.
Με βάση τις ανωτέρω μετρήσεις, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης .

Επισημαίνεται ότι σε όλες και στις πλησιέστερες ακτές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα αυτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση