Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες σε μπαρ του Βόλου
Εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες σε μπαρ του Βόλου

Εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες σε μπαρ του Βόλου

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εγκληματική οργάνωση

 

Εξαρθρώθηκε  από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, εγκληματική οργάνωση, η οποία εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες.

σαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (22-11-2016) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο, έπειτα από συντονισμένη της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερις Έλληνες,  μέλη της σπείρας.

Πρόκειται για τρεις , ηλικίας 48, 68 και 51 ετών και μία 56χρονη Ελληνίδα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση,με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

H 56χρονη εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτρια, ο 48χρονος ως γενικός διαχειριστής που λειτουργούσε με τη συνδρομή του 68χρονου και ο 51χρονος ως μπάρμαν υπεύθυνος του , που ενημέρωνε τους άλλους δύο, ενώ οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, από τα μέσα Σεπτεμβρίου περί στις 22 του μήνα, οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, έναντι χρηματικής αμοιβής, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δράστες, διατηρούσαν στην πόλη του Βόλου, στο οποίο προσλάμαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της παροχής ς ως σερβιτόρες, ενώ ουσιαστικά αυτές παρείχαν υπηρεσία συνοδού-συντρόφου πελατών του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι την προσωπική και οικονομική κατάσταση των γυναικών, τις παρέσυραν να εκδίδονται, έναντι χρηματικής αμοιβής από 100 – 150 , με πελάτες του καταστήματος, είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτού, είτε σε άλλους χώρους.

Έφερναν γυναίκες από όλη την Ελλάδα, ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα εκτιμάται ότι εξέδωσαν έναντι αμοιβής εννέα γυναίκες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20.000 .

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο ανωτέρω κατάστημα, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα. Τα σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αμα δεν είναι αυτόφωρο, αλλά πταίσμα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ, δύο τετράδια ιδιόχειρων σημειώσεων, ένα γκλοπ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτη ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση