Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Εξαρθρώθηκαν οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και Βόλο
Εξαρθρώθηκαν οργανώσεις  διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και  Βόλο

Εξαρθρώθηκαν οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και Βόλο

Εξαρθρώθηκαν, μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης αρκωτικών Λάρισας, τρεις (3) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Λάρισα και Βόλο.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα (10/11-03-2016) σε περιοχές της Λάρισας και του Βόλου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης αρκωτικών Βόλου και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
• δύο ημεδαπούς, ηλικίας 41 και 46 (ηγετικά στελέχη 1ης οργάνωσης),
• τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 57, 32 και 51 ετών, δύο από τους οποίους είναι κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας (ηγετικά στελέχη 2ης οργάνωσης),
• 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, κρατούμενο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (ηγετικό στέλεχος 3ης οργάνωσης),
• δεκατέσσερις ημεδαπούς και συγκεκριμένα δώδεκα άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 52 ετών, καθώς και έναν 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, (περιφερειακά στελέχη των τριών οργανώσεων).

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά (116) ατόμων για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής ς, κατά την οποία αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, εξακριβώθηκε η εσωτερική δομή και διακριβώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τριών οργανώσεων, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2015.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε η ιεραρχική σχέση των μελών, ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών καθώς επίσης, ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) τους και η μεταξύ τους και συνεργασία.

Τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδαν στα υπόλοιπα μέλη, με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών, ενώ το αρχηγικό στέλεχος της τρίτης οργάνωσης αποτελούσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ των τριών οργανώσεων και τις προμήθευε με ποσότητες ηρωίνης.

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα, τις οποίες άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία. Επιπλέον, λάμβαναν επιπρόσθετα μέτρα προς αποφυγή του εντοπισμού και της σύλληψής τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και , αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (48,7) γραμμάρια ηρωίνης και (12) γραμμάρια κάνναβης,
• (101) ναρκωτικά δισκία και (371) γραμμάρια ς,
• (2) πιστόλια, ένα πιστόλι αερίου και μία κυνηγετική καραμπίνα,
• (4) μαχαίρια-στιλέτα,
• (9) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και (280) γραμμάρια αφορολόγητου καπνού,
• (10) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• (2) ηλεκτρικοί αναδευτήρες με υπολείμματα ηρωίνης,
• (2) τρίφτες κάνναβης,
• πλήθος υλικών συσκευασίας ναρκωτικών,
• το χρηματικό ποσό των (6.025) ευρώ,
• (41) κινητά τηλέφωνα και
• (7) , από τα οποία τρία I.X. επιβατικά αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, ένα αγροτικό μηχάνημα, μια και ένα μοτοποδήλατο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ταυτοποίηση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις πέντε μέλη αυτών και κατασχέθηκαν συνολικά (792,5) γραμμάρια ηρωίνης, (382) γραμμάρια ς, το χρηματικό ποσό των (30.125) ευρώ και (96) λίρες Αγγλίας, με πιο πρόσφατη τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων την (07-03-2016) στη Λάρισα, όπου κατασχέθηκαν (418) γραμμάρια ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένα σε φανάρι Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου. (Σχετ. το από 07-03-2015 Δελτίο Τύπου)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το .

ναρκωτ2ναρκωτ1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση