Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξάρθρωση ομάδας για εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα
Εξάρθρωση ομάδας για εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Εξάρθρωση ομάδας για εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στα Τρίκαλα

Σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά -4- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -201,1- γραμμάρια κοκαΐνης, -6.665- και -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από τη διακίνηση της κοκαΐνης εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα -70.000-

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και .

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (06-04-2022) στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά -4- άνδρες, -3- Έλληνες, ένας από τους οποίους έχων τον ηγετικό ρόλο και -1- αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και της ς περί ναρκωτικών.

Στην ίδια υπόθεση, εμπλέκονται ακόμη -26- άτομα, -23- από τα οποία ως χρήστες και -3- ως διακινητές, τα οποία περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη στα Τρίκαλα.

Αναλυτικότερα, ένας από τους συλληφθέντες, έχοντας τον ηγετικό ρόλο, παραλάμβανε τητες κοκαΐνης από άγνωστο άτομο στην Αθήνα και τις μετέφερε στα Τρίκαλα, παραδίδοντάς τες στον δεύτερο ημεδαπό συλληφθέντα. Αυτός, με τη σειρά του, τις διαχώριζε σε δόσεις και τις προμήθευε στα άλλα δύο συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, τα οποία είχαν το ρόλο των διακινητών, πωλώντας την κοκαΐνη σε χρήστες της πόλης.

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό των -70.000- ευρώ.

Ως προς το χρονικό των συλλήψεων, χθες (06-04-2022) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, το ηγετικό μέλος κατελήφθη να επιβαίνει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ερχόμενος από την Αθήνα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σ' αυτό, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -1- νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή βράχου, βάρους -201- γραμμαρίων,
• -4- τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά:

• μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους -30- γραμμαρίων,
• ποσότητα κοκαΐνης σε μορφή σκόνης, βάρους -0,1- γραμμαρίου,
• -7- συσκευασίες φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για ανάμειξη κοκαΐνης,
• -1- ζυγαριά,
• -7- τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των -1.665- ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ακόμη -1- Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του δεύτερου δράστη, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση