Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Βόλο
Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Βόλο

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Βόλο

Χτύπημ στη δικίνηση ναρκωτικών ουσιών κατάφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με την εξάρθρωση κυκλώματος με δομή εγκληματικής οργάνωσης. Αρχηγός φαίνεται να είναι ένας 30χρονος Αλβανός που διαμένει στο Βόλο, ενώ μέλη του κυκλώματος είναι ακόμη 5 άτομα ηλικίας 19, 25, 28 και 29 χρονών Έλληνες, καθώς και ένας 27χρονος από την Αλβανία.

Παράλληλα, κατηγορούμενα είναι και άλλα 18 άτομα που λειτουργούσαν ως “βαποράκια”, 16 από τους οποίους έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά τους.

Να σημειωθεί ότι το υπολογίζεται ότι αποκόμισε από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα ποσό 25.000 ευρώ από την πώληση περίπου 5 κιλών χασίς και 100 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Η αστυνομία ξεκίνησε την παρακολούθηση των εμπλεκομένων τον περασμένο Απρίλιο και συνέχισαν μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών σε Βόλο και Αγριά.

Ο 30χρονος Αλβανός αγόραζε τα ναρκωτικά, τα αποθήκευε και καθοδηγούσε να μέλη του κυκλώματος να κάνουν τη διακίνηση, ενώ είχε τη διαχείριση των χρημάτων που αποκόμιζαν από την πώλησή τους.

Τα υπόλοιπα 5 μέλη έπαιρναν τα ναρκωτικά από 30χρονο, τα αποθήκευαν στα σπίτια τους και τα πωλούσαν, παραδίδοντας τα χρήματα σε αυτόν.

Τονίζεται ότι οι δύο Έλληνες 28 και 29 χρονών, βρίσκονται ήδη στη , καθώς συνελήφθησαν εδώ και αρκετό διάστημα στη Σαντορίνη μετά από σήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για διακίνηση.

Ο 27χρονος  Αλβανός, είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες και ήταν το άτομο που έκρυβε το χασίς στον Κατηγιώργη και το πωλούσε στη Σκιάθο και είναι επίσης προφυλακισμένος.

Σήμερα το πρωί οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Βόλο, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον αρχηγό του κυκλώματος και άλλους δύο Έλληνες μέλη του, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλήρης εξάρθρωση  της εγκληματικής ομάδας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, μετά από έρευνα που έγινε στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού και αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.439,31 γραμμάρια χασίς, ποσό 435 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία φιαλίδια και ένα μεταλλικό κουτί αλουμινίου που περιείχαν αναβολικά, δύο τάμπλετ, εννέα κινητά τηλέφωνα, 25 κάρτες sim και έναν μικρό ναργιλέ.

Επίσης οι αστυ κατάσχεσαν τέσσερα αυτοκίνητα που ανήκουν στους δράστες (ένα μάρκας Smart δύο Peugeot Rally και Peugeot 206).

Σύμφωνα με πληροφορίες το ήταν τόσο οργανωμένο, που τα μέλη του χρησιμοποιούσαν για την τους τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε άλλους ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, τα λεγόμενα “τηλέφωνα φαντάσματα”, ενώ χρησιμοποιούσαν και κωδικές λέξεις για να μη γίνονται αντιληπτοί.

Εκτός των άλλων, στη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας, ερευνήθηκαν σπίτια σε Βόλο και Αγριά και συνελήφθησαν ακόμη μια 25χρονη από την Αλβανία, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν 12 ναρκωτικά χάπια Xanax και ένας 55χρονος, πατέρας ενός από τους συλληφθέντες, για του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, η άδεια του οποίου είχε λήξει και αρκετά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος, θα οδηγηθούν αύριο στην ανακρίτρια Βόλου.

Σύλληψη φυγόποινης
Tέλος συνελήφθη  το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μία 39χρονη, διότι εκκρεμούν σε βάρος της δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με συνολική ποινή ς ενός έτους και δύο μηνών, καθώς και χρηματική ποινή (2.500) ευρώ, για του νόμου περί επιταγών.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση