Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης
Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθησαν (9) άτομα στην ευρύτερη περιοχή της

Κατασχέθηκαν  πάνω από (700) γραμμάρια ηρωίνης, περίπου (70) γραμμάρια κάνναβης, αφορολόγητος καπνός, (5) και μεγάλο χρηματικό ποσό

Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από μεθοδική αστυνομική του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και , στην ευρύτερη περιοχή της .

Σε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές (28-12-2019) το απόγευμα στο Βόλο, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είναι αρχηγικά τους μέλη.

Επιπλέον, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, τυγχάνει έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και σήμερα.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά αντιπαρακολούθησης.

Από την πρόοδο της αστυνομικής ς, υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα (60.000) ευρώ περίπου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (729,26) γραμμάρια ηρωίνης,

  • (71,37) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

  • (11,85) γραμμάρια βουπρενορφίνης,

  • (338) γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

  • μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων,

  • μικροποσότητα σπόρων κάνναβης,

  • επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές,

  • ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (434) γραμμαρίων,

  • (11) κινητά τηλέφωνα και

  • το χρηματικό ποσό των (23.480) ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Η Ε.Α.Υ. Μαγνησίας

Το Δ.Σ. της  Ε.Α.Υ. Μαγνησίας συγχαίρει θερμά τα στελέχη του Τ.Δ.Ν. της Υ.Α. Βόλου που κατόρθωσε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη  παρακολούθηση ,να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ηρωίνη στην περιοχή του Βόλου.
Μακριά από οικογένειες και υποχρεώσεις, ακόμα και μέσα στις γιορτές, καθ' όσoν έτσι επιβαλλόταν επιχειρησιακά και δικονομικά , οι αστυνομικοί εκτέλεσαν το καθήκον τους και φέραν σε πέρας αυτήν την μεγάλη επιχείρηση με απόλυτα θετικά .
Τα συγχαρητήρια λοιπόν δεν ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη του Τ.Δ.Ν. αλλά ομοίως, ίσως και περισσότερο, στους δικούς τους ανθρώπους, παιδιά, συζύγους, γονείς, που τόσους μήνες καρτερικά υπομείνανε και στερήθηκαν την παρουσία τους, με επιστέγασμα την απουσία τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η κοινωνία του Βόλου ευγνωμονεί για το έργο σας, με το οποίο κάνετε υπερήφανους κι  όλους τους συναδέλφους μας .
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας να απαλύνετε , την, δυστυχώς, πολύπαθη πόλη μας στο θέμα των ναρκωτικών .
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση