Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης
Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθησν (9) άτομ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Κατασχέθηκαν  πάνω από (700) γραμμάρια ηρωίνης, περίπου (70) γραμμάρια ς, αφορολόγητος καπνός, (5) οχήματα και μεγάλο χρηματικό ποσό

Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Σε ευρείας κα που πραγματοποιήθηκε προχθές (28-12-2019) το απόγευμα στο Βόλο, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είναι αρχηγικά τους μέλη.

Επιπλέον, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, τυγχάνει έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χς.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και σήμερα.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμαν πολύ αυστηρά μέτρα ααρακολούθησης.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα (60.000) ευρώ περίπου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (729,26) γραμμάρια ηρωίνης,

  • (71,37) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

  • (11,85) γραμμάρια βουπρενορφίνης,

  • (338) γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

  • μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων,

  • μικροποσότητα σπόρων κάνναβης,

  • επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές,

  • ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (434) γραμμαρίων,

  • (11) τηλέφωνα και

  • το χρηματικό ποσό των (23.480) ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το .

Η Ε.Α.Υ. Μαγνησίας

Το Δ.Σ. της  Ε.Α.Υ. Μαγνησίας συγχαίρει θερμά τα στελέχη του Τ.Δ.Ν. της Υ.Α. Βόλου που κατόρθωσε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη  παρακολούθηση ,να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ηρωίνη στην περιοχή του Βόλου.
Μακριά από οικογένειες και υποχρεώσεις, ακόμα και μέσα στις γιορτές, καθ' όσoν έτσι επιβαλλόταν επιχειρησιακά και δικονομικά , οι αστυνομικοί εκτέλεσαν το καθήκον τους και φέραν σε πέρας αυτήν την μεγάλη επιχείρηση με απόλυτα θετικά αποτελέσματα.
Τα συγχαρητήρια λοιπόν δεν ανήκουν αποκλειστικά στα μέλη του Τ.Δ.Ν. αλλά ομοίως, ίσως και περισσότερο, στους δικούς τους ανθρώπους, παιδιά, συζύγους, γονείς, που τόσους μήνες καρτερικά υπομείνανε και στερήθηκαν την παρουσία τους, με επιστέγασμα την απουσία τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η κοινωνία του Βόλου ευγνωμονεί για το έργο σας, με το οποίο κάνετε υπερήφανους κι  όλους τους συναδέλφους μας .
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας να απαλύνετε , την, δυστυχώς, πολύπαθη πόλη μας στο θέμα των ναρκωτικών .
"Αλιεύοντας" την είδηση