Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » To EWG ενέκρινε τη δόση
To EWG ενέκρινε τη δόση

To EWG ενέκρινε τη δόση

Ένα βήμα πιο κοντα στην εκταμίευση της δόσης 7,5 δις ήρθε σήμερα η Ελλάδα με το Euroworking group από το Ελσίνκι της Φινλανδίας να δίνει το πρώτο φως που χρειαζόταν για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες στα ευρωπαικά κοινοβούλια.

Μία σειρά από χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία χρειαζόντουσαν την θετική εισήγηση του Euroworking group πως όλες οι εκκρεμότητες έχουν ρυθμιστεί και δεν υπάρχει κάτι άλλο που αναμένεται από την ελληνική πλευρά.

Τα επόμενα βήματα  είναι το « φως» από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών, ενώ την οριστική έγκριση, που θα επιτρέψει την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, θα τη δώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ESM είναι προγραμματισμένο να γίνει κατά τη διάρκεια του Eurogroup/Ecofin στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Ετσι, αν όλα εξελιχθούν χωρίς περαιτέρω επιπλοκές, η δόση των 7,5 δισ. θα βρίσκεται στα ελληνικά ταμεία αμέσως μετά, και νωρίτερα από το βρετανικό δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση