Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ευλογήθηκαν σήμερα τα νερά του Παγασητικού
Ευλογήθηκαν σήμερα τα νερά του Παγασητικού

Ευλογήθηκαν σήμερα τα νερά του Παγασητικού

Τραυματισμός δύο ατόμων από φωτοβολίδα

Με την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε  σήμερα η   μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου και την παραλία όπου βούτηξαν οι τολμηροί για να πιάσουν στον Σταυρό.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου, με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών μας και πλήθους πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σίμων Δερβίσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας.

Ανήμερα της εορτής  τελέστηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  μητροπολίτη  Ιγνατίου, ο οποίος   τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό, στην οποία παρέστησαν η υφυπουργός Οικονομικών  Κατερίνα Παπανάτσιου, οι   Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλής  , ο   Κώστας Αγοραστός, ο σε αργία δήμαρχος Βόλου  Αχ. Μπέος, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών και εκπρόσωποι φορέων.

Ο κ. Ιγνάτιος , στο κήρυγμά του ανέφερε ότι «η Βάπτιση του Κυρίου είναι καρπός της απέραντης αγάπης Του προς τον άνθρωπο… Γιορτάζει τα Θεοφάνεια όλη η Εκκλησία μας που ονομάζονται έτσι, γιατί στο γεγονός αυτό έχουμε την φανέρωση του Τριαδικού Θεού. Το μυστήριο αυτό δεν προσεγγίζεται με την λογική, παρά μόνο αν αφήσει ο άνθρωπος την καρδιά του να νιώσει το βάθος της αγάπης της Τριάδος… Ο Θεός γνωρίζει ότι ζούμε σ' αυτή τη ζωή ααλεύοντας με τα κύματα, προσπαθώντας να βγούμε νικητές. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα. Μπορεί σήμερα να φαίνονται μεγάλες και ανυπέρβλητες, αλλά εμείς μπορούμε ν' αντλήσουμε δύναμη και υπομονή, ξέρουμε ότι η ελπίδα μας δεν είναι ιδέες, ιδεολογίες, αφηρημένες σκέψεις, αλλά ο Χριστός. Γι' αυτό γιορτάζουμε. Και σήμερα που όλη η κτίση αγιάζεται, μαζί της κι εμείς ας κρατήσουμε αυτή τη της κοινωνίας…».

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης.

Εκεί, ο μητροπολίτης , ο ιερός κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν επί ειδικώς ευτρεπισμένου πλοιαρίου, από του οποίου ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη Θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα.

Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του ο  κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε η νέα χρονιά «να είναι ευλογημένη, να είναι έτος ενότητος, που είναι το μόνο μας , σε μια εποχή με διαρκώς διογκούμενες δυσκολίες. Ενοποιός δύναμη είναι η πίστη μας, που αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή του λαού μας στις λατρευτικές μας εκδηλώσεις, τη σύμπραξη όλων των φορέων για την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη. Αυτή την ενότητα απαιτούν οι καιροί και ο λαός μας. Κρατήστε την ελπίδα στην καρδιά, που είναι ο Χριστός. Κρατείστε τη της γιορτής. Κρατείστε ζωντανή τη φλόγα της αγάπης στις οικογένειές σας. Είθε η νέα χρονιά να είναι ειρηνική για όλο τον κόσμο, ο Θεός να μας κρατήσει μακριά από την , να μας δίδει σύνεση και δύναμη για ν΄ αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες…».

Στη συνέχεια ο  μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου ευλόγησε την  Βασιλόπιττα του Λιμενικού Σώματος.

 

  • το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη

 

Τραυματισμός  δύο ατόμων από φωτοβολίδα 

Δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά τραυματίστηκαν  σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων στο Βόλο, όταν φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από σκάφος και τραυμάτισε σοβαρά έναν θεατή , ενώ μετέβη προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλο κι  ένας λιμενικός ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Κατά την διάρκεια εορτασμού των Θεοφανείων, από ιστιοφόρο σκάφος εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε κοντά στην μηριαία αρτηρία θεατή περίπου 55 ετών, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε λιμενικός ο οποίος αφού μετέβη για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Βόλου αποχώρησε.

Ο πολίτης ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, δέχτηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας που βρίσκονταν στο χώρο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και του έγιναν ράμματα.

Μετά από έρευνες του Λιμενικού, εντοπίστηκε το σκάφος και το πλήρωμα, το οποίο έχει προσαχθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Ο αρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Χ. Παπαμαρκάκης είπε: «αντιμετωπίσαμε το συμβάν. Είχε τραυματιστεί κοντά στην μηριαία αρτηρία. Επρόκειτο για βαθύ τραύμα. Μπορούσε να είχε ακατάσχετη αιμορραγία αν η φωτοβολίδα τον έβρισκε στην μηριαία αρτηρία. Όταν έβαλα τα χέρια μου στο δεξί πόδι ένιωθα τη μηριαία αρτηρία. Ήταν σοβαρό συμβάν λόγω του βάθους του τραύματος. Κάηκαν τα περιφερειακά αγγεία».

Ο της ΕΟΔ Μαγνησίας Νικ. Ζυγούρης  σημείωσε: «Φωτοβολίδα που έφυγε από σκάφος χτύπησε θεατή κοντά στην μηριαία αρτηρία. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Έπνεαν και δυνατοί άνεμοι και μπορεί να συνετέλεσε κι αυτό. Είναι δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά γύρω στα 55 ετών, ενώ ο δεύτερος μετέβη από μόνος του στο Νοσοκομείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση