Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, η ευλογία της Βασιλόπιτας της Μητροπόλεως Δημητριάδος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Στην τελετή παρέστησαν πολλοί κληρικοί, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας , ο δήμαρχος Βόλου Θάνος , οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτος και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος  επεσήμανε ότι «κάθε χρόνο τέτοια μέρα, επιλέγουμε να ευλογούμε την είσοδό μας στη νέα χρονιά, με την ευλογία της Βασιλόπιτας της Μητροπόλεώς μας. Η ευλογία της Βασιλόπιτας είναι ένα έθιμο πατροπαράδοτο, γιατί υποδηλώνει την κοινή πίστη όλων μας, σχετίζεται με την Ορθόδοξη παράδοσή μας, με την τιμή του αυθεντικού Αγίου Βασιλείου, ενώ είναι μια πράξη δικαιοσύνης και ς, γιατί καλούμαστε να μοιραστούμε, γεγονός που φανερώνει ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Θεού και μεταξύ μας…

Είναι η 20ή χρονιά που γιορτάζουμε μαζί, με τη Χάρη του Θεού κι όλα αυτά τα χρόνια σφυρηλατούμε την ενότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε ανάγκη του λαού μας, επιδιώκουμε την συν, για την οποία και πάλι ευχαριστώ όλους. Όλοι μας υπηρετούμε έναν λαό, που περνάει κρίσιμες στιγμές, που ζει δυσκολίες. Βρεθήκαμε όλοι μαζί, όποτε χρειάστηκε, έχοντας ο καθένας πλήρη συνείδηση του δικού του ρόλου.

Χαίρομαι, γιατί σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων και δεν αφήσαμε κανέναν άνθρωπο εγκαταλελειμμένο, Έλληνα και ξένο. Όταν χρειάστηκε να υποδεχτούμε και άλλους, το κάναμε με την καρδιά μας, γιατί και ο Χριστός το ίδιο θα έπραττε. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Μας ενώνει η πίστη, η , η κι έτσι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία.

Κανείς δε μπορεί να μας τρομοκρατήσει και να μας στερήσει τη χαρά. Επαγγελλόμαστε το Ευαγγέλιο της χαράς, της ελπίδας και της ενότητας, της δικαιοσύνης, της αλήθειας. Ο Θεός να χαρίζει σοφία σε όσους καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τον τόπο, αλλά και σε όλους μας, για να φέρνουμε εις πέρας ο καθένας το έργο του. Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!»

Μετά την διανομή της Βασιλόπιτας επισκέφθηκε το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», προσέφερε Βασιλόπιτα στους πολυπληθείς τροφίμους και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές, που καθημερινά αναλώνονται με στο κορυφαίο αυτό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση