Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η ευλογία της Βασιλόπιτας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, η ευλογία της Βασιλόπιτας της Μητροπόλεως Δημητριάδος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Στην παρέστησαν πολλοί , ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , ο δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος  επεσήμανε ότι «κάθε χρόνο τέτοια μέρα, επιλέγουμε να ευλογούμε την είσοδό μας στη νέα χρονιά, με την ευλογία της Βασιλόπιτας της Μητροπόλεώς μας. Η ευλογία της Βασιλόπιτας είναι ένα πατροπαράδοτο, γιατί υποδηλώνει την κοινή πίστη όλων μας, σχετίζεται με την Ορθόδοξη παράδοσή μας, με την τιμή του αυθεντικού Αγίου Βασιλείου, ενώ είναι μια πράξη δικαιοσύνης και αγάπης, γιατί καλούμαστε να μοιραστούμε, γεγονός που φανερώνει ότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Θεού και μεταξύ μας…

Είναι η 20ή χρονιά που γιορτάζουμε μαζί, με τη Χάρη του Θεού κι όλα αυτά τα χρόνια σφυρηλατούμε την ενότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε ανάγκη του λαού μας, επιδιώκουμε την , για την οποία και πάλι ευχαριστώ όλους. Όλοι μας υπηρετούμε έναν λαό, που περνάει κρίσιμες στιγμές, που ζει δυσκολίες. Βρεθήκαμε όλοι μαζί, όποτε χρειάστηκε, έχοντας ο καθένας πλήρη συνείδηση του δικού του ρόλου.

Χαίρομαι, γιατί σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων και δεν αφήσαμε κανέναν άνθρωπο εγκαταλελειμμένο, Έλληνα και ξένο. Όταν χρειάστηκε να υποδεχτούμε πρόσφυγες και άλλους, το κάναμε με την καρδιά μας, γιατί και ο Χριστός το ίδιο θα έπραττε. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Μας ενώνει η πίστη, η ιστορία, η κι έτσι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία.

Κανείς δε μπορεί να μας τρομοκρατήσει και να μας στερήσει τη χαρά. Επαγγελλόμαστε το Ευαγγέλιο της χαράς, της ελπίδας και της ενότητας, της δικαιοσύνης, της αλήθειας. Ο Θεός να χαρίζει σοφία σε όσους καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τον τόπο, αλλά και σε όλους μας, για να φέρνουμε εις πέρας ο καθένας το έργο του. Καλή και Ευλογημένη Χρονιά!»

Μετά την διανομή της Βασιλόπιτας επισκέφθηκε το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», προσέφερε Βασιλόπιτα στους πολυπληθείς τροφίμους και ευχαρίστησε από καρδιάς τους , που καθημερινά αναλώνονται με στο κορυφαίο αυτό έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Ούτε αγκαλιές, ούτε Ψυχρός Πόλεμος #ΣυνάντησηΜπάιντενΠούτιν - https://t.co/n1gFnf0O7N -

  • Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο #εργασιακόνομοσχέδιο - https://t.co/sCRRY2fWFM -

  • #Ψυχοσάββατο & εορτή  Πεντηκοστής στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου #Ψυχοσάββατο - https://t.co/tPkhLnxOHW -

"Αλιεύοντας" την είδηση