Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

: «κανείς δε μπορεί να μας φορολογήσει τη χαρά»

Παρουσία του ιερού κλήρου, του δημάρχου Βόλου Θάνου Θεοδώρου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας της Τοπικής Εκκλησίας, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Στην σύντομη του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ευχαριστούμε τον Θεό για τον χρόνο που πέρασε, με δυσκολίες και προβλήματα για την τοπική μας κοινωνία, την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο. Σταθήκαμε, όμως, όρθιοι κρατώντας την ελπίδα ζωντανή στον Χριστό μας, γιατί Εκείνος είναι η ελπίδα μας. Μείναμε ενωμένοι γύρω από την Εκκλησία μας, ζήσαμε την συνοχή και την αλληλεγγύη που χτίσαμε μεταξύ μας… Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, γιατί χάρη στην ενότητα αυτή μπορέσαμε να στηρίξουμε όλους όσοι είχαν ανάγκη…»

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τους ιερείς, «οι οποίοι προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, εξυπηρετώντας τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των ανθρώπων. Χάρη στους Ιερείς μας, κανένα παιδί δεν έμεινε χωρία πρωινό στο σχολείο ή μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι…». Χαρακτήρισε, δε «» το γεγονός ότι «σε καιρούς χαλεπούς και χωρίς την στήριξη της Πολιτείας, προστέθηκαν σο δυναμικό της Τοπικής μας Εκκλησίας κι έτσι κανένα Θυσιαστήριο δε έμεινε αδειανό».

Ευχαρίστησε, επίσης, τους ιεροψάλτες , γιατί ενεργούν για την συνέχιση της παράδοσης και αναδεικνύουν νέους, που θα στελεχώσουν, μελλοντικά, τα ιερά αναλόγια.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα στελέχη των ενοριών, και γυναίκες, που στελεχώνουν τα εκκλ/κά συμβούλια, τα φιλόπτωχα ταμεία. Τους χαρακτήρισε «πλούτο και περιουσία της Εκκλησίας. Η Εκκλησία στους εθελοντές της στηρίζεται, σε ανθρώπους που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και αγάπη».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τους δ/ντές της ’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, την Πανεπιστημιακή κοινότητα, για την άψογη συνεργασία και την χρονιά που έφυγε. «Όταν είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε, «μπορούμε να επιτύχουμε το ακατόρθωτο, γι’ αυτό στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την προσπάθεια της πόλης μας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Τέλος, ζήτησε «να προσευχηθούμε ώστε και τη νέα χρονιά, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα στον Χριστό μας, η ενότητα και η αδελφοσύνη μας. Να γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε, γιατί, επιτέλους, κανείς δε μπορεί να μας φορολογήσει τη χαρά. Να παραμένουμε χαρούμενοι και μέσα στις δυσκολίες, γιατί μ’ αυτές ο Θεός μας παιδαγωγεί και μας ανοίγει δρόμους αλήθειας, ζωής και ειρήνης».

vasilopita_imd_11(1)vasilopita_imd_09

vasilopita_imd_08vasilopita_imd_07

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση