Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Η ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Η ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Χριστός και η Ορθόδοξη πίστη μας είναι η ενοποιός μας »

Σε εόρτιο και πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου ικολάου η τελετή ευλογίας της Βαπιτας της Τοπικής Εκκλησίας, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Στην τελετή παρέστησαν πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος, , οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Εκπαιδευτικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «εμείς οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να οριοθετούμε τον χρόνο, να τον βλέπουμε να σφραγίζει την μας, με τα γεγονότα του και κάθε φορά που αλλάζει να μας δίνει την ευκαιρία απολογισμού και ανταλλαγής ευχών.

Τη χρονιά που πέρασε, αγωνιστήκαμε, ως Τοπική Εκκλησία, με όλα τα μέσα, να κηρύξουμε την ενότητα, να κρατήσουμε τη συνοχή του λαού μας, να συνεργαστούμε με όλους τους θεσμούς ανεξαιρέτως, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πεδίο της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, κληρικούς και λαϊκούς, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, επισημαίνοντας ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, που μας επιτρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο στη νέα χρονιά. Βλέπω τις δυσκολίες και αντιλαμβάνομαι τις αντιξοότητες, αλλά ξέρω ότι η του Θεού μας ενισχύει και όλοι μαζί μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Μη ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Χριστός μας είναι η ελπίδα μας, η Ορθόδοξη πίστη μας η ενοποιός μας δύναμη…

Ωστόσο και πάλι ο σε αργία δήμαρχος Βόλου έξω από τον Ι.Ν. ειρονεύτηκε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, αποκαλώντας τον-μεταξύ άλλων- “νομάρχη Λάρισας” κ.λπ. , ενώ ο τελευταίος τον αγνόησε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση