Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eurogroup: «Πάγωσε» η εκταμίευση του 1 δισ.
Eurogroup: «Πάγωσε» η εκταμίευση του 1 δισ.

Eurogroup: «Πάγωσε» η εκταμίευση του 1 δισ.

«Αγκάθι» ο νέος νόμος

Την της εκταμίευσης της ς του ενός δισ. προς την Ελλάδα, μέχρι και το επόμενο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, επιβεβαίωσαν ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σε προσερχόμενοι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που διεξάγεται σήμερα στις . «Αγκάθι», όπως είναι ήδη γνωστό, αποτελεί το πλαίσιο του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι τις «επόμενες μέρες» αναμένει συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του νόμου , προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ενός δισ. μέχρι το Eurogroup του Απριλίου, «το αργότερο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι το σημερινό Eurogroup θα καταγράψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί προκειμένου τις επόμενες μέρες και μέχρι το επόμενο Eurogroup να αποφασιστεί η εκταμίευση του ενός δισ.», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με άλλα ανοιχτά ζητήματα, αναφέρθηκε στην πώληση των λιγνικών μονάδων, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση «ανταγωνισμού» και ότι σε ό,τι αφορά την εκταμίευση το Eurogroup θα πρέπει να επικεντρωθεί στο διάδοχο σχήμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο αρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβς, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Έχουμε ήδη δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα την προόδου η οποία δείχνει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς» δήλωσε ο πρώτος, προσθέτοντας ότι το βασικό ανοιχτό ζήτημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. «Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», κατέληξε ο αρόεδρος της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι «θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς και θα αξιολογήσουμε την εφαρμογή των δεσμεύσεων από την Ελλάδα». Πρόσθεσε πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει «πολλή δουλειά» και ότι αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τους θεσμούς ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία», αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση