Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Eurogroup: Ελεγχος και ανακεφαλαιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο
Eurogroup: Ελεγχος και ανακεφαλαιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο

Eurogroup: Ελεγχος και ανακεφαλαιοποίηση μέσα στον Νοέμβριο

Σαφές μήνυμα ότι ο πρώτος έλεγχος των δανειστών και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να κλείσουν γρήγορα και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου έστειλε το Eurogroup, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης ενημέρωσε πλήρως τους ομολόγους του για την προετοιμασίας του ελέγχου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη ο κ. Χουλιαράκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ενημέρωσε για:

1.       Την προετοιμασία του νομοθετικού έργου που πρέπει να προχωρήσει από τη νέα κυβέρνηση. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς ο Οκτώβριος είναι «βαρύς» μήνας, αφού θα πρέπει να υλοποιηθούν σχεδόν οι μισές δράσεις του νέου προγράμματος.

2.       Την προεργασία των αιτημάτων που θα καταθέσει η Ελλάδα για τεχνική βοήθεια από την Κομισιόν. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η επίσκεψη εντός της περασμένης εβδομάδας του νέου επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας της Κομισιόν που θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Αθήνα για την καλύτερη και άμεση εφαρμογή του προγράμματος.

3.       Την πολιτική κατάσταση στην παρούσα φάση. Αν και όλοι γνωρίζουν τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Χουλιαράκης μετέφερε την εκτίμηση ότι θα σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Κρίσιμο για τη συνέχεια είναι ο καθορισμός των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση των δύο προγραμματισμένων υποδόσεων ύψους 2 δις και 1 δις ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί έχουν δώσει εντολή στο να διαμορφώσει τη λίστα αυτή, η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα για να εκταμιευθούν οι υποδόσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση