Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Έτοιμη για κυρώσεις κατά Τουρκίας η Ουάσιγκτον
Έτοιμη για κυρώσεις κατά Τουρκίας η Ουάσιγκτον

Έτοιμη για κυρώσεις κατά Τουρκίας η Ουάσιγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες να επιβάλουν στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας , δήλωσαν σήμερα στο  τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία είναι πιθανό να εξοργίσει την Άγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο , ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Οι θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

Η αντίδραση της Άγκυρας

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα «γύριζε εναντίον των ΗΠΑ και θα έβλαπτε τις μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ».

«Οι κυρώσεις δεν θα επιτύχουν κανέναν θετικό , αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα έβλαπταν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο αξιωματούχος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες από τις προαναφερθείσες πηγές.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με διπλωματία και . Δεν θα δεχθούμε ενέργειες που αποφασίζονται μονομερώς», δήλωσε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση