Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1
Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1

Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το πρωί της Τετάρτης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε χθες το πρωί. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ο του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στοn ΣΚΑΪ δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τ πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

Από την πλευρά του ο του κ. Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επηρεάζουν τη διαδικασία που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στο της ΓΓΕΕ.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «κλείδωσε» νωρίς τα ξημερώματα και η δεύτερη τηλεοπτική πανελλαδικής εμβέλειας. Μετά από διάλειμμα λίγων ωρών ξεκούρασης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες δύο.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση