Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1
Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1

Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και Ant1

Συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το πρωί της Τετάρτης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της ς που άρχισε χθες το πρωί. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές , του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Star και καθηγητής διοικητικού δικαίου, κ. Πάνος Λαζαράτος μιλώντας το πρωί στοn δήλωσε ότι πρόκειται για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί προ 15ημέρου και, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία, παραδόθηκε το σχετικό έγγραφο.

«Σε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά το Star τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός των ραδιοτηλεοπτικών. Η προσωρινή διαταγή δικάστηκε την Παρασκευή η οποία απερρίφθη και τώρα πρέπει να εκδικαστούν τα κανονικά ασφαλιστικά μέτρα στα μέσα Σεπτεμβρίου», διευκρίνισε ο κ. Λαζαράτος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Alpha κ. Χαράλαμπος Χρυσανθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν να κάνουν με ορισμένα ζητήματα που αφορούν το έγκυρο των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα και της «Dimera».

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επηρεάζουν τη διαδικασία που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στο κτίριο της .

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «κλείδωσε» νωρίς τα ξημερώματα και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Μετά από διάλειμμα λίγων ωρών ξεκούρασης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες δύο.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που δδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία ς, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση